Nationaal topniveau op T-meeting

In vier jaar is de T-Meeting gegroeid naar een wedstrijd van nationaal topniveau. Veel nationale topsprinters -en springers hebben de wedstrijd in hun agenda staan. Zo wil het nationale estafetteteam van de junioren in Tilburg de limiet halen van het WK.

Sinds 2011 organiseert AV-Attila de T-Meeting. De T-Meeting is een atletiekwedstrijd die wordt gehouden op de 2e pinksterdag (maandag 9 juni 2014). Het evenement vindt plaats op de atletiek accommodatie van Tilburg die in 2010 is voorzien van een MONDO-toplaag.

Snelle mannen en vrouwen
De lijst van deelnemers is lang. Op de 400m is Jurgen Wielart de snelste. Hij is regerend Nederlands Kampioen met 45.83, goed voor de 3e tijd allertijden. Nicky van Leuveren is regerend Nederlands Kampioen op de 400m bij de vrouwen. Zij doet mee aan de 200m in Tilburg.

Het hoofdonderdeel biedt ruimte voor verschillende Nederlandse Kampioenen. Joris van Gool is met 10.87 de snelste man van zijn leeftijd op de 100m. Hij zal strijden tegen Rodrigo Willy Broer die een categorie hoger Nederlands Kampioen is. Ook Noah Heijnen, Joren Tromp, Jerry Joseph en Jerrel Feller mengen zich in deze strijd. Een aantal van deze atleten zit in het nationale estafetteteam van de junioren. In Tilburg willen zij de limiet halen van het WK voor junioren.

Springers leggen de lat hoog
Nederlands indoor Kampioen polsstokhoogspringen, Cyriel Verberne, voert de deelnemerslijst aan bij de mannen. Gevolgd door Koen van der Wijst. Hij is reeds in het bezit van een ticket naar het WK voor junioren. Bij de vrouwen zal Femke Pluim de lat hoog leggen. Vorig seizoen 2e van Europa met 4,30m bij de junioren.

Eigen atleet Sander Hage is gastheer bij het Hinkstapgala. Hij heeft samen met Sanne Eekel verschillende topspringers naar Tilburg gehaald. De nummers 1 en 2 van België bieden Sander weerstand bij de mannen. Alle drie goed voor een afstand van minstens 15 meter. Belgische ranglijst aanvoerder Linda Onana springt bij de vrouwen. Het niveau van het hinkstapgala is NK waardig.

T-Meeting 2014
Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan in Tilburg aan de Goirleseweg 42a. Dit is de thuisbasis van atletiek vereniging Attila. Met deze atleten is het knallen op 2e pinksterdag, maandag 9 juni bij de T-Meeting. Toegang tot dit evenement is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.t-meeting.nl.