Nationale burendag vier je in Koolhoven

Op nationale burendag o zaterdag 27 september start om 12.00 hét wijkinitiatief van de nieuwste-jaren 30-wijk in Tilburg, de Koolhovense Braderie. De opening wordt verzorgd door het swingende samba ensemble uit Gilze: de percussiegroep GilsGeweld. De organisatie van de braderie combineert dit gezellige burenfeest met de aftrap van de Hart voor Koolhoven sponsoractie ten behoeve van de stichting ‘AED Tilburg’, georganiseerd door huisartsenpraktijk Koolhoven en Health Factory Koolhoven.

Wat is er zoal op de braderie te zien en te doen?
Een aantal ondernemers uit de wijk promoot hun diensten en producten. De bezoekers worden verwend met huisgemaakte cupcakes, authentieke loempia’s en nog veel meer lekkers. Voor de kleintjes is er een springkussen, een ranjakoe, wat een ranjakoe?, ja een ranjakoe!, mag je meedoen aan oud Hollandsche spelen (zaklopen, spijkerpoepen, etc.) en geeft judoklub Tilburg een spectaculaire promo. Kortom, een onwijs gezellig buurtfeest op nationale burendag in Koolhoven voor jong en oud!

Wat is er zoal te zien en te doen op de parkeerplaats van de Health Factory?
Stichting ‘AED Tilburg’ is aanwezig om informatie te delen over de noodzaak van een AED apparaat op maximaal 6 minuten van ieder huis in de wijk. Tevens vindt de start van de sponsoraktie plaats om geld bij elkaar te krijgen voor een nieuw AED apparaat in deze wijk, want daar red je levens mee!

Er wordt informatie gegeven over een sponsorloop ten behoeve van de Stichting. Tussen 14.00 en 16.00 uur zet een professionele fotograaf jouw hartendief op de foto met als kleurrijke achtergrond de functionele sportvloer van de Health Factory. Een groot deel van de opbrengst gaat naar de AED Stichting. Daarnaast wordt er een boks demonstratie gegeven en stelt de firma Soonties een springkussen voor de kleintjes beschikbaar.

Om de verbinding te houden tussen de twee locaties zal er een echte TukTuk op en neer pendelen.

Thuis in Koolhoven
www.healthfactorykoolhoven.nl
www.goedkoolhoven.nl
www.aedtilburg.nl