Nationale burgerdag: bij deze (0)13 Tilburgse zaken haal je een heerlijke burger

Burgers in Tilburg

Burgerliefhebbers opgelet! Vraag jij je af waar je in Tilburg terecht kunt voor een heerlijke burger? In dit artikel tippen wij je met toplocaties om een hamburger te eten. Het is op 28 mei immers Nationale Burgerdag. Begin je al te watertanden? Lees dan snel verder!

#1: Sportsbar Papa Jim

Dat je bij Sportsbar Papa Jim terecht kunt om jouw favoriete sport te kijken, wist je waarschijnlijk al. Maar bij Papa Jim kun je ook heerlijke burgers eten. Denk bijvoorbeeld aan de homerun burger met cheddar, tomaat tomaat, ijsbergsla, rode ui en ‘Papa’s saus’. Daarnaast hebben ze ook de penalty burger. Dit is een kipburger met rode ui, ijsbergsla, tomaat en chipotle mayo. Tot slot hebben ze een pulled pork burger. Op deze burger vind je pulled pork, rauwkost, tortilla chips en sweet baby ray’s bbq saus. Extra lekker: alle burgers worden geserveerd met friet en mayonaise.

#2: Focus Foodbar

Focus Foodbar is het enige restaurant in Tilburg met een 100% plantaardige kaart. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze geen burgers hebben. Sterker nog, ze hebben op de eerste woensdag van de maand zelfs een Burger Night! Tijdens deze avond geniet je van een vegan burger naar keuze, friet + tapbier, limonade of huiswijn naar keuze. Dit alles voor slechts €15,-! Snel een kijkje nemen op de website dus!

#3: ’t Taphuys

Bij ’t Taphuys kun je voortaan een nieuwe special proeven: de summer smash burger! Deze burger is met zelfgemaakte guacamole, geroosterde courgette, radijs scheutjes, wasabi crumble en bieruitjes. Kortom, een burger die je geproefd moet hebben.

#4: Café Bakker

Aan de Korte Heuvel zijn ook veel horecazaken waar je een lekkere burger kunt eten. Bijvoorbeeld bij Café Bakker. Daar hebben ze de Bakker burger bakker met sla, komkommer, tomaat, cheddar en speciale bakker burger saus. Ben je vegan? Dan kun je ook prima bij Café Bakker terecht. Zo hebben ze ook een vegan burger genaamd Vegan Bakker.

#5: De Groene Vlinder

Met onder andere de Vlinderburger en de veggie avocado burger, kan De Groene Vlinder niet ontbreken in dit lijstje. Daarnaast hebben ze nog een verrassende burger met Parmezaanse kaas en truffelsaus. Genoeg reden om snel naar Winkelcentrum Heyhoef te gaan in de Reeshof om te genieten van heerlijke burgers.

#6: Mals Oisterwijk

Bij Mals Oisterwijk hebben ze de malste producten van Oisterwijk! Zo is de burger bij Mals ook een aanrader. Deze ‘Burger Mals’ is een burger met 100% rundvlees gepresenteerd op een brioche met, bacon, ui, en kaas.

#7: Stadscafé Brick

Ook in de Stadhuisstraat kun je een heerlijke burger eten. Denk bijvoorbeeld aan Stadscafé Brick. Zo hebben ze een burger met pulled chicken en een vega burger met pulled jackfruit. De textuur van jackfruit lijkt op draadjesvlees, maar is helemaal plantaardig. Uiteraard hebben ze er ook de classic Brick Burger met sla, tomaat bacon, rode ui, Brick saus en cheddar. Ben je een grote eter? Dan kun je voor €4,- extra een dubbele Brick Burger bestellen!

#8: De Vos en de Craen

Bij De Vos en de Craen op het Piusplein kun je genieten van een lekkere Black Angus Burger. Deze burger is met sla, kaas, spek, een burgersausje en een gebakken eitje. Een goedgevulde burger dus! Ze hebben ook een vegetarische variant op de burger. Deze ‘Beyond Burger’ is met veggie bacon.

#9: Pulci’s Burger Joint

Aan het Radiopleintje vind je Pulci’s Burger Joint. Deze zaak is gericht op – de naam zegt het al – burgers! Sinds december kun je hier lekkere burgers eten. Het kan zijn dat de naam je bekend voorkomt, Pulci Burger Joint valt namelijk onder de vleugel van Pulcinos aan de Piushaven.

#10: Rosalie Tilburg

Heb je een keer zin een stevige lunch? Dan ben je bij Rosalie Tilburg aan het juiste adres, want daar kun je ook in de middag terecht voor een burger. Bij Rosalie zijn alle gerechten bereid op open vuur, dat maakt de burger bij Rosalie nog extra bijzonder! Zo hebben ze een beefburger met augurk, cheddar en chipotle ketchup. Daarnaast hebben ze ook een oesterzwam burger!

#11: Café Bolle

Bij Café Bolle kun je terecht voor de Bolle burger. Deze bijzondere burger is gemaakt met speciale Bolle burgersaus. Daarbovenop kun je kiezen voor gekarameliseerde uit, bacon en cheddar.

#12: Gastrobar RIX

Gastrobar RIX heeft sinds kort een nieuwe menukaart, met onder een dry aged beef uit de eigen droogkast! Speciaal voor deze burger selecteren ze bij RIX delen van kwaliteitsrunderen en in de dry aged kast. Door het vlees van tevoren te drogen, verliest het vlees tijdens het bereiden een stuk minder vocht. Wat de smaak ten goede komt!

#13: The Cat’s Back

Bij The Cat’s Back kun je naast heerlijke speciaalbiertjes, ook heerlijke burgers halen. ze hebben verschillende soorten burgers bij The Cat’s Back, zoals bijvoorbeeld de Smash Burger.

Eet smakelijk

Natuurlijk kun je deze overheerlijke burgers iedere dag eten. Heb jij dus een keertje zin in burgers? Bewaar dit artikel goed en eet smakelijk!