Het Nationale Museumweekend in Tilburg

Dit weekend kun je voor een kleine prijs of zelfs gratis naar verschillende musea in Tilburg. Tilburgse musea hebben zich wederom aangesloten bij het Nationale Museumweekend. Op 18 en 19 april 2015 vindt alweer de 32ste editie van dit evenement plaats. 

Het thema van dit jaar is ‘ons echte goud’. Nederland telt namelijk vele prachtige museumcollecties die betrekking hebben op geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldig rijkdom, ons echte goud. Fijne bijkomstigheid: dit weekend kun je extra voordelig naar het museum.

De Pont museum

De Pont doet ook dit jaar weer mee met het Museumweekend. Je kunt met een schatkaart op zoek gaan naar ‘ons echte goud‘. Dit doe je door een spannende speurtocht te volgen, waardoor je kans maakt op een Gouden Ticket. Het is het hele weekend ‘Playtime’ met gezellige spellen binnen én buiten het museum. Voormalig stadsdichter Cees van Raak draagt gedichten voor uit de nieuwe publicatie Dichter bij de Kunst. In het auditorium is Professor Von Wollenburgh- de Beer te zien in een speciaal voor De Pont gemaakt kindertheater.

Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur
Entree: gratis
Adres: Wilhelminapark 1, Tilburg

Natuurmuseum Brabant

Het familiemuseum draait over het leven van plant en dier, met een knipoog naar de mens. Tijdens dit museumweekend kan iedereen voor €1 de volgende tentoonstellingen bezoeken:

Openingstijden: 11.00 – 17.00 uur
Entree: €1,00
Adres: Spoorlaan 434, Tilburg

Peerke Donders Paviljoen

Het Peerke Donders Park en het paviljoen met het Museum voor Naastenliefde is tijdens het Nationale Museumweekend gratis te bezoeken. De tentoonstelling die momenteel vertoond wordt is ‘Uitzinnige vreugde in een stad vol zorgen’. Het draait om de tijd van bezetting en bevrijding van Tilburg.

Openingstijden: 13.00 – 17.00 uur
Entree: gratis
Adres: Pater Dondersstraat 14, Tilburg

TextielMuseum

Het TextielMuseum brengt het textielverleden tot leven. Tijdens het Nationale Museumweekend organiseren zij een negental workshops rondom weven, breien en borduren en kun je boeken voor een zeer aantrekkelijke prijs op de kop tikken. Ook bieden leerlingen van de Jan Ligthartschool Rendierhof kunstwerkjes aan en is er een demonstratie omtrent weven, breien en borduren (door handweverij Vincentius),

Openingstijden: 12.00 – 17.00 uur
Entree: Gratis (kinderen t/m 12 jaar en museumkaarthouders), volwassenen €1,00
Adres: Goirkestraat 96, Tilburg

Foto header: Flickr Leonardo Pilara