Nationale Pannenkoekdag: Hier in Tilburg vind je de lekkerste pannenkoeken!

Pannenkoeken: wie is er niet mee opgegroeid? Vandaag zetten we pannenkoeken in het zonnetje, want het is Nationale Pannenkoekdag! Wij hebben onderzocht welke toffe pannenkoekenhuizen onze stad rijk is. Ben jij een echte pannenkoekenliefhebber? Zet je dan schrap, want wij zetten de gezelligste pannenkoekhuizen voor je op een rijtje!

#1 Het Ketelhuis

Het Ketelhuis heeft ruime openingstijden en je hebt er een ruime keus aan pannenkoeken. Zo heb je bijvoorbeeld de pannenkoek met carpaccio of de Schrobbelèr pannenkoek, maar ook de Indische pannenkoek of de pannenkoek met zalm. Naast de diverse pannenkoeken kun je er ook ontbijten, lunchen en dineren. Dit kun je doen in alle rust, want kinderen kunnen plezier maken in de buitenspeeltuin, of boven in de speelruimtes. Het Ketelhuis is gevestigd op het terrein van de voormalige AaBe fabriek, een ideale ligging tussen de Piushaven en het Leijpark.

#2 PannenkoekenParadijs Tilburg


PannenkoekenParadijs Tilburg biedt keuze uit meer dan 250 verschillende soorten pannenkoeken. Krijg jij écht niet genoeg van pannenkoeken? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want bij het PannenkoekenParadijs kun je 2 uur lang onbeperkt genieten uit het assortiment met de lekkerste pannenkoeken. Denk aan standaard pannenkoeken met kaas of spek, maar ook pannenkoeken met saté, vis, gehakt en nog veel meer bijzondere gerechten. Verder staan er heerlijke huisgemaakte (maaltijd)soepen, pasteitjes of lekkere verse salades op de kaart. Het restaurant met grote speeltuin en overdekt terras, biedt plaats aan ruim 150 personen. Binnen is er ook een gezellige speelruimte met een ballenbak en draaimolen. Zo kun jij genieten van een middagje en/of avondje uit met de kinderen waarbij niemand zich verveeld.

#3 De Pannenkoekenbakker


Wil jij midden in de stad genieten van lekkere pannenkoeken? Dan kan dat bij de Pannenkoekenbakker! Bij de Pannenkoekenbakker in de Heuvelstraat kun je terecht voor honderden pannenkoeken. Vis, vlees, hartig of zoet? Je kunt het niet gek genoeg bedenken of ze hebben het. Ook kun je als vaste gast sparen voor leuke cadeaus, want bij iedere €12,50 die je besteedt, ontvang je een spaarzegel en als je spaarkaart vol is, krijg je toffe voordelen. Extra leuk: wist je dat De Pannenkoekenbakker gevestigd zit in een oud koetshuis? Snel een kijkje nemen dus.

#4 De Zeven Geitjes


Bij het bourgondische familierestaurant van De Zeven Geitjes kun je terecht voor heerlijke pannenkoeken en het ideale dagje uit. Zo serveren ze er ‘Pannenkoek De Zeven Geitjes’ maar ook pannenkoeken met bijzondere gerechten zoals stoofvlees of bieslook. Daarnaast is er bij De Zeven Geitjes genoeg te doen, zo kun je er lasergamen, midgetgolfen, diertjes aaien en worden er kinderfeestjes georganiseerd. De Zeven Geitjes is gevestigd aan de Reeshofdijk, ideaal om te combineren met een heerlijke wandeling in het Wandelbos.

#5 Pannenkoekenrestaurant de Financiën

De Financiën mag niet ontbreken uit dit lijstje. Bij de Financiën kun je kiezen uit meer dan 100 verschillende pannenkoeken, van de standaard pannenkoek met poedersuiker tot de speciale Tilburgse pannenkoek ‘Witte gij ut’, met spek, geitenkaas, pecannoten en honing. De pannenkoeken ‘Mama Mia’ en ‘Cookie’ zijn ook favorieten van de bezoekers. Behalve een gezellig restaurant, zijn er bij de Financiën ook veel recreatiemogelijkheden voor jong en oud. Zo is er een gigantische speeltuin en kun je er midgetgolfen op de professionele midgetgolfbanen.

Over Nationale Pannenkoekendag

Nationale Pannenkoekendag is de dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor de ouderen. Zo’n 100.000 ouderen worden vandaag verwend door leerlingen van maar liefst duizend verschillende scholen. Er is zelfs een Nationaal Pannenkoekenlied gemaakt. Ben jij echte pannenkoekenfanaat? Zing dan onderstaand nummer uit volle borst mee! Meer informatie over Nationale Pannenkoekendag vind je hier!