Natuurmuseum haalt prijswinnende fototentoonstelling naar Tilburg

Comedy Wildlife

Twee leeuwinnen die samen de slappe lach hebben, een eekhoorn in de split of dansende beren. De komische fototentoonstelling Comedy Wildlife Photography Awards komt naar Tilburg! Na musea in Groot-Brittannië, Finland en de Verenigde staten is deze tentoonstelling vanaf 21 december ook te zien bij het Natuurmuseum Brabant!

Foto: Geert Weggen

Comedy Wildlife in Natuurmuseum Brabant

Dansende beren, komodovaranen, een ijsvogel die zichtbaar baalt en een eekhoorn in paniek. De prijswinnende foto’s van de Comedy Wildlife Photography Awards voor de meest komische dierenfoto’s van het jaar komen naar Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Vanaf 21 december worden deze plaatjes tentoongesteld in de Potviszaal van het museum. Dat deze foto’s zichtbaar zijn in Tilburg is bijzonder omdat de tentoonstelling maar op een paar plekken in de wereld te zien. Het museum greep de kans dan ook meteen aan om deze fotoreeks naar Tilburg te halen.

Voor natuurbehoud

Het initiatief komt van fotografen Tom Sullam en Paul Joynson-Hicks. Deze twee fotografen die deels in Tanzania wonen en werken, drukten vaak onbedoeld precies op het goede moment op het knopje van de camera. Vervolgens zagen ze de komische gezichtsuitdrukkingen van de dieren of de grappige situaties op de foto’s. Zo kwamen de twee op het idee om met een positieve en ludieke manier aandacht te vragen voor het behoud van de natuur.

Met deze fotowedstrijd steunt Comedy Wildlife Awards de organisatie Born Free, zij zetten zich in voor dierenbescherming en -welzijn. Door middel van deze wedstrijd vragen ze aandacht voor wilde dieren en het behoud van hun leefomgeving. De opbrengst van de verkoop van de foto’s is voor de Born Free Foundation.

De tentoonstelling staat van 21 december tot 5 mei 2019 in Natuurmuseum Brabant. De mooiste foto’s zijn gebundeld in een fotoboek wat verkrijgbaar is in de museumwinkel.