Nederland haalt brons bij het EKJ Bowlen bij de Dolfijn

EKJ Bowlen

Nederland pakt de derde plek bij de Europees jeugdkampioenschappen bowlen! Dit is de tweede medaille die Nederland binnen sleept. Afgelopen maandag werd zilver gewonnen tijdens het Doubles Event door Vince van der Loo en Kenneth Ramos. De Europese jeugdkampioen bowlen vindt plaats in bowling Dolfijn – The Plays To Be -.

Met 24 banen is de Dolfijn de perfecte plek om dit event te mogen organiseren. De EKJ stonden oorspronkelijk in april 2020 al op de kalender in Tilburg, maar kon helaas niet doorgaan omdat corona roet in het eten gooide. Maar dit jaar was het eindelijk zo ver. Nu kunnen we met trots zeggen dat Nederland hier de derde plek heeft verovert.

De Halve Finale

Het jongensteam, bestaande uit Vince van der Loo (Hilvarenbeek), Kenneth Ramos (Nieuw Vennep), Milan Scheffer (Leiden) en Nick Schokker (Volendam) won gisteravond de bronzen medaille. Nederland stond in de halve finale tegen Duitsland. Beide teams hadden een goede start, maar Duitsland kwam al snel in het voordeel. Uiteindelijk verloor Nederland met 835 tegen 912.

Laatste wedstrijd

De kampioenschappen duren nog tot en met zaterdag 18 september. Donderdag en vrijdag worden de Singles Events gespeeld en zaterdag worden de EKJ afgesloten met de Masters Events, waarin de beste 24 jongens en beste 24 meisjes het nog één keer tegen elkaar opnemen in een knock-out systeem.