Nieuws

Quiet actieweek
Let op! Dit artikel is al 1558 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nederland laat zich horen tijdens de landelijke Quiet actieweek

In de Quiet actieweek kreeg Nederland er drie Quiet communities bij: in Den Bosch, Maastricht en Groningen. De ‘marktplaats zonder geld’ die in 2016 ontstond in Tilburg, heeft van 16 tot en 20 oktober veel lawaai gemaakt voor stille armoede.

Quiet actieweek

Na een enerverende actieweek is, mede door de uitgebreide media-aandacht, het volgende bereikt:

  • 411 sponsoren zijn bereid gevonden om bij te dragen aan de armoedeverzachting in Tilburg, Den Bosch, Maastricht en Groningen;
  • 8253 geluksmomenten zijn door de sponsoren bezorgd aan Quiet members;
  • 8 nieuwe gemeenten hebben Quiet veelbelovende voorstellen gestuurd voor het oprichten van nieuwe communities;
  • 2627 is het huidige aantal huishoudens dat door Quiet wordt gesteund en zal in de komende jaren explosief stijgen.

Adrenalinestoot

Op de actiewebsite ikdeelquiet.nl vertelden members en sponsoren afgelopen week over hun motivatie om actief bij te dragen aan Quiet. Het leverde honderden inhoudelijke reacties op. Via mail, telefoon en natuurlijk het ‘ik wil meehelpen-formulier’ op ikdeelquiet.nl lieten (en laten!) mensen weten hoe zij willen bijdragen aan Quiet community. Van privépersonen die spontaan hun tijd en talenten aanbieden tot tientallen bedrijven die vol overtuiging aansluiten in de rij van sponsoren. En wat te denken van de animo om in nog meer steden een Quiet community op te zetten.

Los van die concrete resultaten heeft de respons het Quiet-team een enorme adrenalinestoot gegeven. Quiet bruist van energie om door te pakken en de stille armoede in Nederland verder te verzachten. Alle resultaten van de landelijke Quiet actieweek kun je bekijken op ikdeelquiet.nl.

Reageer op dit bericht