Nederland Leest ‘Erik of het klein insectenboek’

Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest, van 1 t/m 30 november, wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. Dit jaar staat 'Erik of het klein insectenboek' van Godfried Bomans centraal. Bibliotheekleden ontvangen dit boek gratis.

Het boek, dat leest als een sprookje, vertelt het verhaal van Erik Pinksterblom die op een nacht het schilderij Wollewei boven zijn bed in stapt en in de wereld van de insecten terechtkomt. Daar merkt hij dat het verschil tussen insecten en mensen niet zo groot is. Door de belevenissen van Erik leren we de mens kennen, en diens eigenschappen van bekrompenheid en hang naar materialisme. ‘Erik of het klein insectenboek’ stelt vragen over de plek van de mensheid in het grotere geheel, en toont gulle gevers naast grote graaiers.

Activiteiten in de Bibliotheek Wagnerplein

• Vrijdag 1 november 14.00 uur – Aftrap Nederland Leest met muziek van troubadour Wim Koevoets
Toegang is gratis.

De eerste boekjes worden uitgereikt waarna troubadour Wim Koevoets zorgt voor een gezellig en sfeervol optreden in de Bibliotheek Wagnerplein. Wim zingt liedjes in diverse stijlen en talen, waarbij hij zichzelf begeleidt op zijn akoestische gitaar. Hij verzorgt zijn optredens al 25 jaar met veel plezier door heel Nederland. Naast zijn werk als troubadour is hij ook bekend als zangdocent op het Factorium Tilburg.

De 100-jarige Bibliotheek trakteert haar bezoekers op koffie of thee met iets lekkers.

• Dinsdag 5 november 18.30 uur – Filmavond ‘Erik of het klein insectenboek’ i.s.m. het Ronde Tafelhuis
Toegang is gratis. Aanmelden kan via nederlandleest@bibliotheekmb.nl.

Een avond in samenwerking met het Ronde Tafelhuis rondom de film 'Erik of het klein insectenboek' van Gidi van Liempt met rollen van onder andere Georgina Verbaan en Johnny de Mol.

Krassen voor prijzen!
Bij het gratis boek ‘Erik of het klein insectenboek’ ontvang je van de Bibliotheek een boekenlegger met een unieke krascode. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een biebbox t.w.v. € 100,- of museumkaartjes voor de hele familie. Check je code op www.voordeelmetjebiebpas.nl en ontdek gelijk of je gewonnen hebt! Ook als je niet gewonnen hebt, is de boekenlegger nog heel wat waard: De coupon op de boekenlegger geeft namelijk recht op een driedaagse minicruise voor één persoon naar het Engelse Newcastle met DFDS Seaways. Newcastle staat ondermeer bekend om de diverse musea, het winkelen en het Harry Potter kasteel dat net iets buiten de stad ligt. Meedoen kan tot 30 november 2013.

Kijk op www.bibliotheekmb.nl/nederlandleest voor een overzicht van alle activiteiten.

de Bibliotheek Midden-Brabant