Nederland Leest in de Bibliotheek Tilburg Centrum

Nederland Leest

De maand november staat in het teken van Nederland Leest. Tijdens deze landelijke campagne wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. Leden van de Bibliotheek ontvangen van 1 tot en met 30 november 2015 een verhalenbundel van A.L. Snijders met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis.

Wat is er te doen in de Bibliotheek Tilburg Centrum?

Dinsdag 3 november van 20.00 tot 21.30 uur: Workshop  Twitterdichten door Frank van Pamelen
Gratis toegang

Geïnspireerd door deze zeer korte verhalen gaat de Bibliotheek Midden-Brabant tijdens Nederland Leest via Twitter op zoek naar het beste zeer korte gedicht, het zkg. In de Bibliotheek Tilburg Centrum verzorgt Frank van Pamelen een speciale workshop Twitterdichten.

Woensdag 4 november van 19.30 tot 21.00 uur: Lezing Aaf Brandt Corstius
Toegangsprijs: €7,50 Bibliotheek leden krijgen €2,50 korting

Aaf Brandt Corstius (1975) studeerde vertaalwetenschap aan de UvA en schreef in die tijd columns en een eetrubriek voor het UvA-weekblad Folia. Vanaf 2006 tot 2010 schreef ze een dagelijkse column voor nrc.next, ‘Aaf’. Deze autobiografische columns die samen een verhaal vormen, werden in 2006 gebundeld uitgegeven onder de titel ‘Het jaar dat ik dertig werd’.

Zondag 8 november van 14.00 tot 15.30 uur: Ko De Laat jubileert met Sneak Preview
Toegangsprijs: €5,- Bibliotheek leden krijgen €1,- korting

De Tilburgse schrijver/dichter Ko de Laat zit dit jaar 25 jaar in het vak en viert dit met de tweede editie van het meerdaagse Ko de Laat Festival, dat in 2010 voor het eerst plaatsvond. Tijdens dit festival kijkt hij niet alleen terug, maar zeker ook vooruit. Daarom verzorgt hij op 8 november de literaire variant van een fenomeen dat bekend is uit de filmwereld: de Sneak Preview.

De literaire sneakpreview is een aanrader voor iedereen die zich wil laten verrassen door een schrijver die zichzelf vaak opnieuw uitvond. Tevens aanbevolen voor degenen die goede herinneringen hebben aan de zondagmiddagen waarop Ko de Laat zijn jaarlijkse dichtbundel presenteerde. En voor degenen die er spijt van hebben dat ze de kans om dat legendarische evenement bij te wonen nooit hebben gegrepen.

Toegangskaartjes voor zowel de workshop als de lezingen zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek of te bestellen via nederlandleest@bibliotheekmb.nl.

Zeer korte verhalen op de multitouch-tafel

Speciaal voor Nederland Leest is een selectie gemaakt van de mooiste korte verhalen en fragmenten uit korte verhalen. Bekijk de verhalen op de multitouch-tafel in de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Twitterdichtwedstrijd #ZKG

Dit jaar staat tijdens Nederland Leest het korte verhaal centraal. Speciaal voor Nederland Leest stelde A.L. Snijders, de grootmeester van het Nederlandse (zeer) korte verhaal, een bundel met korte verhalen samen. Snijders is vooral bekend als schrijver van het zkv, het zeer korte verhaal. Geïnspireerd door deze zeer korte verhalen gaat de Bibliotheek Midden-Brabant tijdens Nederland Leest via Twitter op zoek naar het beste zeer korte gedicht, het zkg.

Hoe doe je mee?

Schrijf een zeer kort gedicht van maximaal 140 tekens en tweet deze tijdens Nederland Leest met de hashtag ZKG (#ZKG). De wedstrijd gaat van start op 3 november en loopt tot en met zondag 22 november. Een professionele jury beoordeelt vervolgens de zeer korte gedichten en kiest de winnaar. De prijsuitreiking is op zaterdagmiddag 28 november om 15.00 uur in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Wil je meedoen, maar weet je niet hoe twitter werkt? Op 18 november van 15.00 tot 16.00 uur is er in de Bibliotheek Tilburg Centrum een inloopspreekuur rondom Twitter, vol praktische tips en trucs.

Wil je meedoen, maar weet je niet hoe twitter werkt? Op 18 november van 15.00 tot 16.00 uur is er in de Bibliotheek Tilburg Centrum een inloopspreekuur rondom Twitter, vol praktische tips en trucs.

Kijk op https://www.bibliotheekmb.nl/nederlandleest voor meer informatie.