Nederlands Kampioenschap Cross Country strijkt dit jaar wederom in Tilburg neer

warandeloop

De Warandeloop Tilburg is trots en blij te kunnen melden dat de Warandeloop 2022 wederom gastheer zal zijn van het Nederlands Kampioenschap Cross Country. Dit heeft de Atletiekunie deze week bekendgemaakt. Dit betekent dat – net als in 2021 – ook dit jaar op 26 en 27 november de Nederlandse medailles voor het Cross Country seizoen 2022 in de Oude Warande / Stadsbos013 verdeeld zullen worden.

De Warandeloop Tilburg maakt onderdeel uit van het Nationaal Crosscircuit. Daarnaast is de Warandeloop opnieuw onderdeel van European Athletics Permit meetings en de prestigieuze World Athletics Cross Country Tour waarvoor atleten ranking punten verdienen.

In 2021 vond het NK Cross onder bijzondere omstandigheden vanwege de coronamaatregelen, zonder publiek, ook plaats in het Tilburgse Stadsbos013.

Toch in Tilburg

Het NK Cross voor 2022 zou aanvankelijk plaatsvinden in Nijverdal begin maart van dit jaar. Vanwege de onduidelijkheden rondom Corona in de aanloop besloot ASV Athletics de organisatie niet op zich te nemen.

Op 25, 26 en 27 november 2022 zal de 63ste editie van de Warandeloop Tilburg, powered by Capi Europe plaatsvinden in de Oude Warande/Stadsbos 013 in Tilburg.

De Warandeloop is een inclusief evenement, waar iedereen van 4 tot 80 wel een uitdaging kan vinden die past bij een gezonde leefstijl. Meer informatie over de Warandeloop lees je op deze website.