Nederlandse sporters gebruiken Tilburgse lichtbril tijdens Winterspelen

Propeaq

De Nederlandse topsporters krijgen op weg naar de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang te maken met een tijdsverschil van acht uur. Om de jetlag tegen te gaan maken veel van hen gebruik van de Propeaq lichtbril van het Tilburgse bedrijf Fluxplus.

Jetlag is een vrij onschuldig fenomeen, maar voor topsporters kan het leiden tot verminderde prestaties, vermoeidheid en malaise. Aangezien veel wedstrijden in de late avond zijn – op een moment dat de gemiddelde atleet fysiek niet in staat is tot het leveren van een topprestatie – is het belangrijk hiervoor een goede oplossing te vinden. Gelukkig biedt chronotherapie met blauw licht uitkomst. Naast Nederlandse topsporters maken ook Belgische, Deense en Zwitserse atleten gebruik van de methode die Fluxplus heeft ontwikkeld.

Presteren met Propeaq

Met een speciale Propeaq lichtbril en de bijbehorende app krijgen sporters hulp bij het terugdringen van een jetlag en het verbeteren van de prestaties, en is gebruik van slaapmedicatie niet meer nodig. Chronotherapie wordt daarnaast gebruikt om de atleten beter te laten presteren in de late avond, wanneer ze niet van nature op hun top zijn. De therapie wordt in dit geval ingezet om het piek-prestatie-moment naar een latere periode te verschuiven. De ervaring van Fluxplus leert dat de methode effectief is en eenvoudig is in te zetten, zonder bijwerkingen.