Negen deelnemers eerste editie Kunstbende Scholenwedstrijd

Kunstbende Noord-Brabant en Kunstbalie presenteren een fonkel nieuw samenwerkingsproject: de Kunstbende Scholenwedstrijd. Zondag 9 maart pitchen negen Brabantse middelbare scholen tijdens de Brabantse Kunstbende Voorronde hun beste, meest creatieve en vernieuwende cultuureducatieproject aan een kritische jury om zo mee te dingen naar de titel Cultuureducatieproject 2014. De drie winnende scholen ontvangen een geldbedrag om het project uit te bouwen onder professionele begeleiding van Kunstbalie.

De inschrijvingen komen uit heel Brabant. Zo doet Havo 5 van het Jan van Brabant College in Helmond mee met Het leerling en meesterproject. Iedere leerling is gekoppeld aan een meester, een professioneel kunstenaar uit Brabant om zo inzicht te krijgen in het proces van een kunstenaar. De uiteindelijke werkstukken worden in het voorjaar geëxposeerd in de vernieuwde Cacaofabriek in Helmond.
De Cobbenhagen Company of Drama is een naschoolse dramaclub voor leerlingen uit de bovenbouw van 2College Cobbenhagenlyceum in Tilburg. Jaarlijks wordt een Engelstalige toneelproductie voorbereid en uitgevoerd in de aula van de school. De leerlingen schrijven het script, vormen de cast, het decorteam, het kostuumteam, het propsteam, het grafische team en het PR-team. Ook deze leerlingen presenteren hun project op 9 maart in 8 minuten.

Samenwerking
Kunstbende Noord-Brabant en Kunstbalie werken vanaf dit jaar samen om cultuurparticipatie binnen Noord-Brabant te stimuleren. Met de Kunstbende Scholenwedstrijd willen we directies, cultuurcoördinatoren en kunstvakdocenten inspireren een kwaliteitsslag te geven aan hun eigen cultuurprogramma’s. Door deze projecten met elkaar te delen, wisselen we kennis en ervaring uit op het gebied van talentontwikkeling binnen het voortgezet onderwijs.

Kunstbende
Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong, creatief talent. Door middel van de landelijke wedstrijd en coaching werken we aan brede cultuurparticipatie en talentontwikkeling onder jongeren tussen 13 en 18 jaar.

Kunstbalie
Kunstbalie is het expertisecentrum voor amateurkunst en kunsteducatie in de provincie Noord-Brabant.Kunstbalie focust op het stimuleren van cultuureducatieve en actieve kunstbeoefening op bovenregionaal en provinciaal niveau, het tot stand brengen van lokale of regionale samenwerkingen, het signaleren en stimuleren van nieuwe ontwikkelingen en het verzorgen van ondersteunende projecten en diensten. Kunstbalie werkt in opdracht van Provincie Noord-Brabant.

Kaarten voor de Brabantse Kunstbende Voorronde zijn te koop via het bespreekbureau van het Chassé theater (076-5303132) en op www.chasse.nl. Kaarten kosten € 7 per stuk, inclusief 1 consumptie.

kunstbende