logo

Negen toffe wandelingen in de regio: Tilburgse wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’ is binnenkort verkrijgbaar

Op 1 juli 2022 verschijnt de wandelgids Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg. In de gids staan 9 toffe wandelingen in de regio, met routebeschrijving en kaart, voorzien van veel achtergrondinformatie. De auteur Jacqueline Bankers laat met deze gids zien hoeveel Tilburg te bieden heeft aan natuur, kunst, cultuur, geschiedenis en veel meer. Lees snel verder.

Wandelgids ‘Wandelen buiten de binnenstad van Tilburg’

De wandelgids verschijnt bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Dat is een kleine uitgeverij, die zich richt op het uitgeven van wandelgidsen. Ze brengen onder andere de serie “Wandelen buiten de binnenstad van…” uit. De Tilburgse gids is het elfde deel in deze serie. Over deze gids schrijft de uitgever: “Wat hebben Tilburgers toch veel om trots op te zijn! Dat ontdekte Jacqueline Bankers toen ze aan de wandelingen voor deze wandelgids begon. Tot de laatste wandeling ontdekte ze steeds weer leukere ‘kruip-door-sluip-door-steegjes’ om van het ene naar het andere kijkpunt in haar stad te wandelen. De geboren en getogen Tilburgse neemt ons mee naar heilige huisjes, waar Peerke Donders zich opmaakte voor zijn zaligverklaring. Over houten hangbruggen over de Voorste Stroom en natuurlijk langs de vermakelijke kunstwerken van John Körmeling. Langs verdwenen spoorlijntjes naar België en over het universiteitsterrein. Natuurlijk wordt de wandelaar overal herinnerd aan het rijke textielverleden en krijgen we een vleugje Van Gogh op onze wandelingen mee. Ook stuurt ze ons over een houten vlonder door een ven heen waarin runderen verkoeling zoeken en beloont ze ons op z’n Brabants regelmatig op een fijn terras of een leuke broedplaats, waar de Tilburgse trappist rijkelijk stroomt.”

Waar te bestellen?

De gids is te bestellen op de website van de uitgeverij. Daarnaast is de gids ook te vinden bij de betere boekhandel, zoals Gianotten Mutsaers en LIVIUS de Zevensprong. De gids is ook te koop bij de Bruna. De wandelgids is financieel mede mogelijk gemaakt door Center of Tilburg, Stichting Marketing Tilburg, Boekenschop Tilburg, IVN Tilburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.