Nevelsproeiers, sneeuwcabines en stand up paddling: hier kun je afkoelen in Tilburg!

Afkoelen

Als redactie van Tilburg.com krijgen we regelmatig vragen over de stad. Over openingstijden, evenementen, nieuwe winkels, horecazaken en meer. Natúúrlijk geven we jullie maar al te graag antwoord op alle vragen over Tilburg, maar waarom zouden we de meest gestelde vragen niet gewoon delen? Wel zo handig: want er zijn een aantal onderwerpen die wel héél erg vaak terugkomen. Deze week geven we je een aantal tips om het hoofd koel te houden tijdens de hittegolf in Tilburg.

Terrassen te warm? Hier niet!

Terrassen in de brandende zon: de een vindt het heerlijk, de ander veel te heet. Mocht je het gevoel hebben dat je smelt op het terras, dan moet je de volgende plekken eens uitproberen. Op het terras bij Anvers en The Fat Greek aan de Oude Markt hebben ze namelijk een nevelsproeier. Door het sproeien van nevel daalt de temperatuur onder het luifel bijna 8 tot 10 graden.

Oververhit? Ga naar Thermen Goirle!

Naar Thermen Goirle zeg je? Ja, naar Thermen Goirle! In het beauty en wellness centre heb je namelijk een sneeuwcabine. En wat is er nu lekkerder dan met 30 graden buiten in een pak sneeuw te springen? Helemaal niks dus. Thermen Goirle is de eerste in Zuid-Nederland met een sneeuwcabine. Een sneeuwcabine is te vergelijken met een inloopfridge: je kunt lekker afkoelen zonder meteen te bevriezen.

Zwemmen? Dat doe je hier!

Het is natuurlijk een van de meest voor de hand liggende opties op een warme dag: een duik in het koele water. Naast zwemmen in de Piushaven, hebben wij een aantal zwemopties in de regio voor je op een rijtje gezet. Je vindt deze hier!

Hier kun je het water op!

Wil je liever niet het water in, maar lijkt het je wel heerlijk om het water óp te gaan? Dat kan bij een aantal plekjes in en rondom Tilburg:

  • De Piushaven: hier huur je onder andere een roeiboot, kano of waterfiets. Kijk voor alle opties even hier.
  • Speelland Beekse Bergen: hier heb je waterfietsen en een rondvaartboot. Lekker om even uit te waaien!
  • Experience Island: Rib boot, stand-up paddling, jetski’s en nog veel meer.

Altijd lekker: ijsjes!

Afkoelen kan natuurlijk ook op een hele lekkere manier. Daarom hierbij een paar van de lekkerste ijsco’s uit Tilburg: