Next Up overhandigt certificaat aan 1.125e deelnemer maatschappelijke diensttijd

Next Up overhandigt certificaat

1.125 Tilburgse en Dordtse jongeren een maatschappelijke diensttijd-project laten afronden: dat was het doel van Next Up toen jongerenwerk R-Newt in 2020 met het project begon. Vorige week was het zover: tijdens een mini-event in jongerencentrum V39 overhandigde Dajana Perkic vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het 1.125e certificaat aan jongeren van Prins Heerlijk.

Iets doen voor anderen

In V39 kwamen donderdag 27 januari jongeren en samenwerkingspartners samen om te praten over het succes van Next Up. Zo was Femke te gast, die samen met de coaches van Next Up een taalspeurtocht voor kinderen organiseerde. Femke: “Veel jonge kinderen vinden lezen en schrijven lastig en taal niet zo leuk. Het leek ons een goed idee om taal spelenderwijs leuker te maken voor ze. Onze speurtocht was een groot succes.” Ook Missac vertelde tijdens het mini-event over zijn Next Up-project. “Ik woon nog niet zo lang in Nederland en kende in het begin niemand. In de coronatijd was dat erg moeilijk. Samen met Next Up heb ik online events, zoals bingo, georganiseerd, zodat er toch iets te doen was voor jongeren. Het was erg fijn om mensen te leren kennen en tegelijkertijd iets voor andere jongeren te doen.”

Prins Heerlijk en Next Up

Bij de start van het maatschappelijke diensttijd-project Next Up was het de doelstelling om minimaal 1.125 jongeren een project te laten afronden. De 1.125e én 1.126e Next Up-deelnemers komen van Prins Heerlijk, een leer-werkplek voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kelly is praktijkbegeleider bij Prins Heerlijk en beschrijft de samenwerking met Next Up als zeer waardevol. Dat haar twee leerlingen – maar eigenlijk het hele team – het certificaat in ontvangst mochten nemen, maakt haar nóg trotser. Tijdens het event was er verder ruimte voor optredens van Next Up-talent en sprak wethouder Marcelle Hendrickx via een videoboodschap haar waardering voor maatschappelijke diensttijd uit. De live stream van het event is terug te kijken via Next Up TV op Twitch.

Over Next Up

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Jongeren die meedoen met MDT ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Tijdens MDT leren jongeren veel over zichzelf en over wat ze leuk vinden en kunnen. Ze krijgen een begeleider en volgen trainingen. In Tilburg en Dordrecht is jongerenwerk R-Newt verantwoordelijk voor de MDT, onder de naam Next Up. Kijk op de website voor meer informatie. Jongeren kunnen zich hier ook aanmelden.