Nicole Brants: “Het familiegevoel is voor mij van grote waarde”

Al negen jaar werkt Nicole Brants bij Van Geloven. Het is niet haar eerste baan, maar wel dé plek waar ze zich als persoon zo aan verbonden voelt. “Het past echt bij wie ik ben. Dat is de Brabantse gezelligheid en gemoedelijkheid, maar ook het familiegevoel.” Sinds kort is Nicole site manager van het bedrijf. Ze richt zich vooral op veiligheid en kwaliteit binnen de organisatie. Tijd voor een gesprek met deze enthousiaste ambassadeur van de Tilburgse snackfabriek Van Geloven.

‘Iedereen snackt weleens’

Als je Nicole vraagt waar ze werkt dan antwoordt ze: “Bij de grootste krokettenfabriek van de wereld!” Ze vult aan: “Je merkt dat echte Tilburgers Van Geloven wel kennen, maar daarbuiten zeg ik vaak dat ik bij Mora werk, dat kent iedereen wel.” Grote kroketmerken Van Dobben en Mora zijn enkele jaren geleden overgenomen door de Tilburgse snackgigant.

Dat er herkenbare producten van de lopende band rollen die zorgen voor een goed gevoel vindt Nicole prettig. “Snacken is een klein feestje. Het is trakteren! En ik kan er met iedereen over praten, want iedereen weet wel wat een frikandel, kroket of kaassoufflé is.”

‘Een nieuwe stap’

Nicole is levensmiddelentechnoloog en gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement. Ze begon dan ook in de functie van kwaliteitsmanager. Sinds afgelopen jaar is ze site manager en daarmee verantwoordelijk voor de productielocatie in Tilburg. “Ons mantra begint met veiligheid. Veilig naar je werk en weer veilig thuiskomen. Dan komt kwaliteit, want als je geen kwaliteit levert dan hoeft niemand je product.”

Nicole is erg blij met Van Geloven als werkgever. Wat het na al die jaren nog steeds zo leuk maakt om naar het werk te gaan zijn volgens haar toch echt de collega’s. “Je ziet ze meer dan je familie, dus dan kun je het maar beter goed met elkaar vinden. Alle deuren staan hier altijd open en iedereen is vriendelijk tegen elkaar.”

‘Een echt familiegevoel’

Begin jaren zestig startte Ad van Geloven, slagerszoon, met het maken en verkopen van ragout en soep in blik. Diezelfde ragout vormt de basis van zijn grote doorbraak: de kroket. Hoewel het bedrijf al jaren enorm groeit, is volgens Nicole het familiegevoel gebleven. “Hier worden de beslissingen soms aan een keukentafel gemaakt.”

Ook de familie van Nicole voelt de trots tot in hun tenen. Zo is haar dochter voor een stage bij Van Geloven aan het werk gegaan. Glimlachend: “Mijn man spiegelt altijd onze producten in de supermarkt. Hij kan er niet tegen als het niet netjes staat.”

‘Gericht op duurzaamheid’

Van Geloven was al bezig met duurzaamheid voordat het hip was. “Het is ooit begonnen met de restjes vlees uit het slachthuis te gebruiken.” De verhalen over wat voor restvlees er in de snacks zit moeten we volgens Nicole niet geloven. “Er zit natuurlijk geen biefstuk in de kroket, maar vergelijk het met een stoofpotje. Daar stop je ook liever een rib- of sucadelap in.”

Naast vlees rollen er nu steeds meer vegetarische snacks over de lopende band. “Haast iedere snack heeft nu ook een vegetarische variant. Op deze manier spelen we in op de vraag van de markt. We verwachten dat dit aanbod de komende jaren allen maar groeit.”

‘Nacho Cheese Bites heb ik altijd in huis’

In het buitenland zijn vooral de verschillende kaassnacks niet aan te slepen. De fabriek kan de grote vraag nu nog niet helemaal aan. De plannen zijn er om met extra personeel de fabriek meer uren te laten draaien. Binnenkort vertelt supervisor van het bedrijf Mohamed Ait Lahncen hier meer over. Zo kan straks iedereen van bijvoorbeeld de ‘Nacho Cheese Bites’ genieten.

Deze snack ligt bij Nicole thuis ook altijd in de vriezer. De verrassend lekkere, vegetarische bites zijn geïnspireerd op Mexicaanse nacho’s met kaas. Bereid met een mix van smeuïge cheddar en Goudse kaas met nachokruiden in een knapperig korstje. Op vrijdag neemt familiemens Nicole de kroketten mee naar huis en geniet ze samen met haar kinderen en opa en oma van de wekelijkse frietdag.

Meer informatie

Je hoort het: Nicole zit op haar plek en de snacks zijn om je vingers bij af te likken! Lijkt het jou naar aanleiding van dit verhaal leuk om aan de slag te gaan bij de snackfabriek Van Geloven? Check dan snel de vacatures en solliciteer direct. Voor de reeks ‘Gezichten van Van Geloven’ interviewen we verschillende medewerkers van het bedrijf. Na dit artikel met Nicole volgt nog een aantal persoonlijke verhalen. Houd onze kanalen in de gaten!