logo

Nienke Plas, Veldhuis & Kemper en meer: dit zijn onze theatertips van juni!

Theater tips juni

Met de zomer voor de deur staan er bij Schouwburg Concertzaal Tilburg weer fantastische voorstellingen op het programma. Wil jij graag een toffe theatervoorstelling bezoeken in de maand juni en heb je geen idee naar welke voorstellingen je kunt gaan? Wij helpen je een handje en zetten onze theatertips op een rij!

Theatertips

Woensdag 7 juni: Nienke Plas – Postnatale expressie

Op woensdag 7 juni komt Nienke Plas naar de Schouwburg Concertzaal Tilburg. Nienke Plas ken je waarschijnlijk van Instagram of YouTube, zo heeft ze maar liefst 613.000 volgers op Instagram en weet ze 311.000 abonnees op YouTube te vermaken. Nienke Plas is geen onbekende op het podium, haar vorige show ‘Van de Hak op de Tak’ was een groot succes en nu gaat ze de bühne weer onveilig maken.

  • Woensdag  7 juni, 20:15 uur;
  • Tickets: t/m 26 jaar: €12,50, eerste rang €31,50, tweede rang €28,50, derde rang €23,50;
  • Bestel je kaartjes hier!

Zondag 4 juni: Het Filiaal: Het Lammetje Dat Een Varken Is (4+)

Deze vrolijke voorstelling is gebaseerd op drie prentenboeken van schrijver Pim Lammers: Het Lammetje Dat Een Varken Is, De Boer en de Dierenarts en Kamiel Kameel. Het Lammetje Dat Een Varken Is gaat over een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de Dierenarts doen de slimme dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel moet langskomen en in Kamiel Kameel zijn de dieren in rep en roer omdat er een nieuw dier komt wonen, een kameel. Deze vreemde kameel geeft een feestje voor iedereen. Het belooft een dierenboel te worden in de Studio van de Schouwburg!

Vrijdag 9 juni: Veldhuis & Kemper – Hou Dat Vast (reprise)

De voorstelling ‘Hou Dat Vast’ is geïnspireerd door de welbekende woorden van filosoof Arthur Schopenhauer. Hij beweert dat je de eerste helft van je leven bezig bent om iemand te worden, in de tweede helft van je leven ben je bezig met accepteren dat het niet is gelukt. Veldhuis & Kemper is een gouden duo op het podium, ze staan al twintig jaar naast elkaar op het podium. Ze denken dat ze elkaar alles kunnen vertellen, maar of dat nou zo verstandig is moet nog blijken.

  • Vrijdag 9 juni: 20:15 uur;
  • Tickets: t/m 26 jaar, €12,50, eerste rang €26,50, tweede rang €24,00, derde rang €20,00;
  • Bestel je kaartjes hier!

Vrijdag 30 juni: Keti Koti – Gratis feest & Surinaamse markt

Theater neemt mensen mee in anderen werelden en verbindt mensen met elkaar. Ook met onbekende verhalen over ons koloniale verleden wil Schouwburg Concertzaal Tilburg een bijdrage leveren aan het bewustzijn van het koloniale verleden. Vanaf 18:00 uur is er in de studio een gratis markt te bezoeken met Surinaamse producten, kleding en sierraden. Natuurlijk zijn er smakelijke lekkernijen uit de Afro-Surinaamse en Antilliaanse keuken en leuke kinderactiviteiten. Daarnaast is er om 20:15 uur een muziekvoorstelling vanuit de Marrongemeenschap.

  • Vrijdag 30 juni, 18:00 uur;
  • Tickets: Gratis!
  • Check deze site voor meer informatie!

Meer informatie

Staat er toch niks tussen voor jou? Of ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer op de planning staat? Bekijk dan hier het hele programma van de Schouwburg.