Nieuw afhaalpunt van Goei Eete bij Piushaven

Op vrijdag 20 maart opent stichting Goei Eete in de wijk Tivoli een nieuw afhaalpunt. Bij De Bouwplaats creëert Goei Eete haar eigen stek. Hier zullen op vrijdag niet alleen de bestelde pakketten klaarstaan, ook is er vers brood te koop van De Speltheld en staat er een marktkar met kleine aanbiedingen.

Goei Eete is een groeiende groep mensen die wekelijks gezamenlijk voedsel inkoopt bij de boeren in Tilburg en omgeving. Dat gebeurt via een webwinkel (www.goeieete.nl). De bestelde producten worden verzameld en in kratten naar het juiste afhaalpunt gebracht. Daar kunnen ze op donderdag, vrijdag of zaterdag worden opgehaald (de dag hangt af van het afhaalpunt).

Piushaven

Goed nieuws voor alle mensen die wonen en werken in de omgeving van de Piushaven: op vrijdag 20 maart opent in de Galjoenstraat een nieuw afhaalpunt van Goei Eete. Het afhaalpunt zal wekelijks geopend zijn van 14 tot 18 uur. Goei Eete maakt er een gezellige plek van, waar je niet alleen je bestelling kunt ophalen, maar ook buurtgenoten kunt ontmoeten en een kop koffie kunt drinken.

Waarom Goei eete?

De producten van Goei Eete zijn vers, lokaal en lekker. Door direct bij de producent in te kopen krijgt die een eerlijke prijs. Er is geen tussenhandel en geen winstoogmerk. Het nodige werk wordt gedaan door actieve deelnemers aan Goei Eete. Iedere week bestel je via de website de producten die je nodig hebt. Daarbij kun je kiezen uit groente, fruit, zuivel, vlees, via, kaas, eieren, kruiden, pasta, muesli, tomatensaus, honing – en het aanbod wisselt regelmatig, zeker in de lente en zomer.

Hoe werkt het?

Op de website www.goeieete.nl geef je tussen vrijdag en dinsdag je bestelling door. Woensdag en donderdag gaan de boeren en vrijwilligers aan de slag. Op vrijdag staat de bestelling van 14 tot 18 uur klaar bij het Goei eete-afhaalpunt in De Bouwplaats. Je neemt zelf een tas of krat mee om alles in te pakken. Daarna geniet je de hele week van eerlijk, lekker, lokaal eten.

Goei Eete levert geen kant-en-klare pakketten of abonnementen. Alle afnemers beslissen zelf wanneer, wat en hoeveel ze bestellen. Er is geen lidmaatschap of andere verplichting, dus je zit nergens aan vast. Het is dus heel eenvoudig om het een keer te proberen.

Bestellen

Bestellingen die vanaf 13 maart worden doorgegeven, kunnen de week erna worden opgehaald bij De Bouwplaats (Galjoenstraat 35-37). Eerder bestellen kan ook, maar dan moet je het pakket nog ophalen bij een van de andere afhaalpunten. Die zijn te vinden in de Spoorzone, de Reeshof, Goirle, Udenhout en bij de Universiteit van Tilburg.

Ga voor meer informatie naar www.goeieete.nl.