Nieuw bij de Voltage: Break-in rooms

break in rooms

De Voltage heeft weer iets nieuws. Sinds begin september heeft het Indoor Family Entertainmentbedrijf twee zogenaamde “Break -In Rooms” in gebruik genomen. Hier is het de bedoeling om in te breken. “ Eigenlijk het tegenovergestelde van onze Escape Rooms,” zegt Casper Dudok, marketing manager van De Voltage. De verwachting is dat de nieuwe kamers net zo’n succes worden als de acht Escape Rooms.

Het ziet er in elk geval allemaal echt uit. Zoals bekend is De Voltage gevestigd in de voormalige Voltfabriek in Tilburg. Die fabriek stamt uit 1906 en kent een lange en kleurrijke geschiedenis. “En daar hebben we de thema’s van de kamers op afgestemd,” vertelt Casper. “De werkplaats, het laboratorium, de keuken of de directiekamer: alles is in jaren dertig stijl gemaakt.”

Break-in rooms

Wie er naar binnengaat waant zich in een andere tijd. Of in een film. De meubels, de muren, de bureaus, de jas aan de kapstok. Alles ademt de jaren dertig uit. ”Inderdaad hebben we ook naar de films gekeken. Denk aan Mission Impossible of Ocean’s Eleven, waar ook regelmatig ingebroken wordt.”

Bij één van de nieuwe “Break-In Rooms” moet je de bewijzen van een fraudezaak boven water zien te krijgen. In de andere kamer moet je de bank beroven. De postkamer van de fabriek, in dit geval. Net als bij de Escape Rooms, zijn dat geen gemakkelijke klusjes. “In die kamers ben je ongeveer een uur bezig, inclusief een video uitleg. Je krijgt instructies en cryptische aanwijzingen. En probeer er dan maar met goed gevolg uit te komen.”

Spel- en amusementsaanbod

De Escape Rooms zijn op dit moment erg trendy. Bij De Voltage kunnen bijna honderd mensen tegelijk in al die kamers. Per kamer zijn maximaal acht mensen actief.” Uiteraard biedt De Voltage nog veel meer. Op 10.000 vierkante meter kunnen tot 2000 mensen tegelijk bezig zijn met het grote spel- en amusementsaanbod. Van karten tot sumo worstelen en van bowlen tot paintball nieuwe stijl. Ideaal voor familiefeestjes en bedrijfsuitjes. In de vijf horecagelegenheden kun je een lekker hapje of drankje nuttigen. Niet voor niets is De Voltage vorig jaar uitgeroepen tot beste Family Entertainment Centrum. Op de website en via Facebook vind je veel meer informatie.