Nieuw bij Friandries: ambachtelijk ijs van IJscuypje uit Amsterdam

Friandries IJscuypje

Je kent Friandries als de plek waar je terecht kunt voor heerlijke, experimentele chocolade. Zo kun je er bijvoorbeeld bonbons halen met de smaken perzik & timut peper, abrikoos & basilicum en nog veel meer. Daarnaast hebben ze iedere maand weer een andere ‘Skull of the Month’. Deze week kun je bij Friandries terecht om overheerlijk ijs te kopen van het Amsterdamse IJscuypje! 

“IJscuypje spreekt ons heel erg aan”, zegt Sep. “Bij IJscuypje hechten ze veel waarde aan het ambachtelijke proces van het product. Zo komt de zuivel van de biologische zuivelboerderij van Klaas de Lange van Weerribben Zuivel. Het ijs van IJscuypje wordt op (BIO)logische basis gemaakt. De melk en room van de koeien van Weerribben zuivel vormen de basis van al het roomijs van IJscuypje. Naast de biologische melk en room gebruiken zij zoveel mogelijk vers fruit voor de sorbetsmaken. Ook worden bijvoorbeeld de vanillesmaken gemaakt met échte vanille uit Madagascar.”

IJscuypje heeft dus veel raakvlakken met Friandries: “Onze producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Daarnaast is onze chocolade 100% traceerbaar en aangesloten bij onder andere Thriving Nature en Cacao Horizons.”

Over de samenwerking

Friandries had al enige tijd de wens voor een pop-up winkel in Amsterdam. “We kwamen in contact met de oprichter van IJscuypje en vertelden we dat we op zoek waren naar een ruimte in Amsterdam om onze chocolade te verkopen. Gelukkig had IJscuypje een leeg pand in Amsterdam Oud-Zuid en hebben we daar de afgelopen wintermaanden geëxploiteerd. Nu komt IJscuypje dus naar Tilburg. Wij hebben er heel veel zin in, dit wordt echt gaaf.”

IJsmacarons

“We gaan bolletjes ijs verkopen in een bakje of op een hoorntje, maar je kunt bij ons ook terecht voor ijsmacarons en straks ook voor milkshakes. De macarons maken we zelf en daar doen we dan een bolletje ijs tussen.” Verder gaat Dries nog verschillende milkshakesmaken bedenken, die Friandries in de zomermaanden gaat verkopen.

Openingsactie

Friandries heeft een leuke actie in petto. Koop jij in de maand mei een ijsje bij de winkel van Friandries, dan krijg jij een tegoedbon voor een tweede bol gratis! De actie loopt de hele maand mei. Genoeg reden om bij Friandries binnen te wandelen aan Willem II-Straat 4. Extra fijn, de winkel is een steenworp afstand gevestigd van het station, de Spoorzone en het centrum!

Meer informatie

Wil je helemaal niks missen van Friandries? Logisch! Volg ze daarom zeker op Instagram en Facebook om niks te missen van de chocolatier!