Nieuw en gratis hulpmiddel: Financieel Dashboard

Ondernemers in het MKB hebben vaak slecht zicht op hun financiële situatie. Hoe hun bedrijf ervoor staat, bepalen ze vooral op basis van banksaldo en gevoel. Begrijpelijk misschien, maar niet de ideale manier van bedrijfsvoering. Problemen worden pas zichtbaar als het te laat is. Om ondernemers snel en goed inzicht te geven en hen de weg te wijzen naar de juiste maatregelen, heeft de KvK een nieuw, gratis hulpmiddel ontwikkeld: het Financieel Dashboard.

Aan de hand van dit praktische dashboard kunnen ondernemers in één oogopslag zien hoe de huidige financiële situatie van hun onderneming is. Bovendien maakt de tool inzichtelijk hoe de financiële toekomst er op korte en lange termijn uit zal zien. Het Financieel Dashboard wordt aanstaande donderdag officieel gepresenteerd aan financiële specialisten in de regio door directeur Henk Rosman van de KvK Brabant en KvK-bestuurslid Daan Kersten. Ook wordt tijdens een grootscheeps en gratis seminar op 28 september in hotel Gilze Rijen aandacht besteed aan de nieuwe tool, die werd ontwikkeld in samenwerking met Brainport en adviesbureau Boer & Croon. Het hulpmiddel is gratis te downloaden via www.kvk.nl/financieeldashboard en ook te raadplegen via www.kvk.nl/schakelteam.

Het Financieel Dashboard past in de reeks van diensten die de KvK aanbiedt in het kader van de economische malaise. Zo is er het gratis telefoonnummer 0800 54 32 100 met tips en advies van ervaren KvK medewerkers. Desgevraagd worden specialisten op onder meer financieel, juridisch en fiscaal gebied ingeschakeld. Verder zijn er diverse seminars, rijdt op verzoek een KvK bus voor bij bedrijven in de knel en is er een speciale website (www.kvk.nl/schakelteam) waarop tips en activiteiten verzameld zijn. 

Dat er behoefte is aan de diensten die de KvK aanbiedt, blijkt wel uit het aantal ondernemers dat er gebruik van maakt. Per maand doen ruim 2000 ondernemers een beroep op de KvK. Er is grote behoefte aan anonimiteit. In de meeste gevallen wordt dan ook alleen de website bezocht. Verdere trekken de diverse seminars veel bezoekers en komen via de telefoon en de balie hulpvragen binnen.