Nieuw festival strijkt neer in de Spoorzone: Dwarsligger festival

Dwarsligger Festival

Een unieke samenwerking tussen de Hall of Fame, LOC Brewery, Smeer ‘m, Stoom en Ladybird resulteert in de allereerste editie van het Dwarsligger Festival op Bevrijdingsdag. Het festival vindt plaats op 5 mei 2024 in de historische Tilburgse Spoorzone, van 14:00 uur tot 21:00 uur en is gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

Iconische locatie

Het Dwarsligger Festival markeert een primeur in Tilburg door een dag vol muziek, kunst en cultuur aan te bieden, speciaal gericht op het vieren van de vrijheid. In het hart van de Tilburgse Spoorzone, een locatie die bekend staat om zijn rijke historie en transitie van industrieel hart naar culturele hotspot, symboliseert de essentie van vrijheid en vernieuwing die het festival nastreeft.

Een podium voor iedereen

Bezoekers kunnen zich verheugen op een gevarieerd muzikaal programma, dat zich uitstrekt over verschillende locaties binnen het festivalgebied. Van intieme optredens van singer-songwriters bij Smeer ‘m tot energieke shows van alternatieve bands bij LOC Brewery, Hall of Fame en Ladybird Skatepark. De nadruk ligt op het bieden van een podium aan lokaal talent, waarmee het festival niet alleen een viering is van vrijheid, maar ook een katalysator voor artistieke expressie.

Gratis toegankelijk

De toegang tot het Dwarsligger Festival is volledig gratis, waarmee het evenement benadrukt dat vrijheid en cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dit maakt het festival een uitnodigende ervaring voor alle inwoners van Tilburg en daarbuiten, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Voor en door Tilburg

Met een sterke focus op de lokale gemeenschap en talenten mikt het festival op inwoners van Tilburg en de regio die enthousiast zijn over het beleven van cultuur en muziek. Het is een unieke kans om nieuwe talenten te ontdekken en samen de vrijheid te vieren die ons allen verbindt.

Het festival vindt plaats op 5 mei 2024, van 14:00 tot 21:00 uur in de Spoorzone van Tilburg. Voor meer informatie over het Dwarsligger Festival, het programma en de locaties, bezoek onze socials. We verwelkomen iedereen om deel uit te maken van deze bijzondere dag van vrijheid en muziek in Tilburg.

Sprankelende line-up

Het Dwarsligger Festival presenteert een indrukwekkende line-up die zeker zal bijdragen aan de feestelijke sfeer van deze dag. Onder de liveacts is er een divers aanbod van zowel opkomend als gevestigd talent te horen en te zien. Daarnaast zullen vinyl-liefhebbers hun hart ophalen bij de sets van onze geselecteerde dj’s. Wij zetten de line-up op een rijtje voor je:

 • Bowl
 • De Plaag
 • Doc’s Lobby
 • Ellece
 • Grote Geelstaart
 • Nore
 • Parker Fans
 • Radarkraft
 • Simpleton
 • Straaljager
 • Yrsa

De volledige line up wordt binnenkort bekendgemaakt. Houd daarom de Instagram van Dwarsligger Festival goed in de gaten!