Nieuw gebouw Libra Revalidatie & Audiologie is klaar

In mei feestelijke opening en open dag

Na 2,5 jaar (ver-)bouwen en verhuizen is het zover, het nieuwe gebouw van Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark is helemaal klaar. Het was een rondedans van bouwen en verhuizen want voorop stond dat de behandelingen van de cliënten door moesten blijven gaan. Het oorspronkelijke gebouw van het revalidatiecentrum is helemaal vernieuwd. Op 23 mei wordt deze mijlpaal feestelijk gevierd en op zaterdag 24 mei kan iedereen komen kijken tijdens een open dag.

De inwoners van Tilburg en omgeving kunnen voortaan terecht in een modern en licht gebouw dat volledig naar de nieuwste inzichten is gebouwd. Leijpark, dat een locatie is van de  zorgorganisatie Libra Revalidatie & Audiologie, heeft onder andere geïnvesteerd in een professioneel looplab waar met de modernste apparatuur het looppatroon van een cliënt geanalyseerd wordt. Dit als onderdeel van de revalidatiebehandeling. Ook kan voortaan buiten gerevalideerd worden, in de nieuwe therapietuin. Uniek is de speeltuin op het dak van het gebouw, dat helemaal ingericht is voor kinderen met een beperking. In totaal is de oppervlakte van het gebouw zo’n 10 % toegenomen.

Leijpark heeft een landelijke functie in de Vroege Intensieve Neurorevalidatie en specialiseert zich op gebied van neurorevalidatie en traumarevalidatie waarin het nauw samenwerkt met het Elisabethziekenhuis.

Feestjaar
Leijpark wil dit jaar deze mijlpaal feestelijk terug laten komen tijdens een aantal evenementen. Zo komt  in het voorjaar komt de Willem II voetbalselectie sporten, samen met kinderen met een motorische beperking die in behandeling zijn, of die op de naastgelegen Mytylschool zitten. In mei wordt het nieuwe gebouw geopend en is de feestelijke open dag. Onderdeel daarvan is de ingebruikname van de speeltuin op het dak, de zogenaamde  ‘Torteltuin’. In het najaar wordt een ontmoetings-symposium aangeboden aan professionals waar de organisatie mee samenwerkt. Want samenwerking staat bij Leijpark voorop in de contacten die het heeft met de omliggende ziekenhuizen, andere zorginstellingen, huisartsen en eerstelijnspraktijken.

Aandacht voor duurzaam
Libra Revalidatie & Audiologie heeft het duurzaam bouwen hoog in het vaandel:  bij deze verbouwing en nieuwbouw is gelet op het toepassen van de factor duurzaam daar waar mogelijk was. Een greep uit de toepassingen: er is gekozen voor  energiegebruik via koude-warmte opslag waarbij tijdens de zomermaanden de warme lucht in de grond wordt opgeslagen om deze vervolgens te gebruiken in de winter. In de winter wordt de koude lucht opgeslagen die vervolgens wordt gebruikt om het gebouw te koelen in de zomer.

Het zwembadwater in het therapiebad wordt op basis van zout gezuiverd in plaats van chloor. Dit heeft zowel voordelen voor de gebruikers als voor het milieu.

Ook is gedacht aan het spaarzaam omgaan met elektriciteit. Bijna alle ruimten zijn voorzien van lichtsensoren die reageren op beweging. Het licht gaat uit wanneer in een ruimte geen beweging wordt waargenomen.

Hoge servicegerichtheid
Naast duurzaamheid is in 2013  organisatiebreed het Planetree concept ingevoerd bij Libra Revalidatie & Audiologie. Alle bijna 900 medewerkers worden in 2014 getraind in het servicegericht werken, waarbij de aandacht voor de mens voorop staat. Het Planetree concept gaat over betere zorg, een helende omgeving en een gezonde organisatie. Het gaat hier vooral om HOE de medewerkers met de klanten omgaan. Een hele uitdaging maar helemaal passend bij de nieuwe omgeving waar  Leijpark haar hoogwaardige revalidatiezorg voortaan verleent. Leijpark is daarmee klaar voor de toekomst!