Nieuw in D’n Opstoet: De Schooiwaoge

Sinds jaar en dag zijn het de pareltjes van d’n Opstoet: de grote wagens. Prachtige creaties die je van ver aan ziet komen. Ieder jaar steken de bouwende verenigingen weer veel tijd in deze kunststukjes, want er moet natuurlijk een compleet nieuwe wagen rijden. De Prinsenwagen was lang de enige wagen die ieder jaar hetzelfde was. Vanaf nu komt daar verandering in. In d’n Opstoet van 2012 zal namelijk voor het eerst de Schooiwaoge meerijden!

De carnavalsverenigingen in Tilburg die jaarlijks met man en macht aan de wagens werken, hebben dit jaar de handen ineengeslagen. Samen bouwen zij een prachtige wagen die voor d’n Opstoet uit zal rijden met als doel geld in te zamelen. Dit geld wordt volledig geïnvesteerd in het verder ontwikkelen en beter maken van de nieuwe bouwhal aan de Ledeboerstraat. Deze bouwhal is drie keer groter dan de oude aan de Lambert de Wijsstraat. Hij wordt sinds dit jaar door de bouwers gebruikt om de wagens te bouwen voor de zondag met carnaval. Een bouwhal van deze omvang vraagt natuurlijk om veel onderhoud, en het bouwen van de grote wagens vraagt om veel faciliteiten. De verenigingen hopen zo extra geld op te halen. Geld dat hard nodig is om dit voor elkaar te krijgen.

Alle bouwende verenigingen werken dan ook belangeloos mee aan de totstandkoming van de Schooiwaogen. De Bierschaope, de Schèèl Praaje, de Fenpruuvers, de Görkese Turken, Cv de Tunnukus en de Tunnelplekkers hebben allemaal hun steentje bijgedragen. Het idee zie je op het plaatje hiernaast, het resultaat mag je op zondag 19 februari in het centrum van Kruikenstad komen bewonderen, net voor d’n Opstoet. Bewaar het wisselgeld dat je terugkrijgt bij je Kruikenmunten dus op een plek waar je er makkelijk bij kan, zodat we ook de komende jaren kunnen genieten van prachtige wagens tijdens d’n Opstoet!

  Carnaval in Tilburg Kruikenstad!
het officiële programma
de lekkerste carnavalsmenu's
het carnavalsplein

De kwèèkers :
alle carnavalskwèèkers
stuur jouw kwèèker in
word fan van de kweekerpage