logo

Nieuw in Tilburg: brunch- en borrelbar Zjuu geopend aan het Leijpark!

zjuu

De bouw liep vertraging op, maar na anderhalf jaar is het eindelijk zover: het Leijpark heeft er een prachtige horecazaak bij. Brunch- en borrelbar Zjuu is namelijk geopend. In eerste instantie voor try-out middagen en -avonden, maar vanaf zaterdag 20 november voor iedereen. Aan het roer van de zaak staat het ondernemersechtpaar Ruben & Sandra Boset, die ook de eigenaren zijn van Tuinhuis Culinair aan de Westermarkt. Tijd voor een kijkje bij deze gloednieuwe horecaparel in de stad.

Fotografie: Jules van Iperen

De zaak heeft op de begane vloer plek voor vijftig personen en de eerste verdieping – waar ook een ruimte is gevestigd voor vergaderingen – biedt plek voor nog eens 25 mensen. Ook krijgt Zjuu een uitgebreid terras met stretch-tent als overkapping met 165 plekken. Wat vooral opvalt als je de zaak binnenkomt, is het prachtige interieur. “Daarvoor hebben we met Charlotte Kin een styliste gevonden die de zaak helemaal naar onze smaak heeft ontworpen. Vervoort Meubelen heeft het interieur vervolgens geleverd. Mensen moeten echt denken: ‘wat een mooie zaak’ als ze hier binnenkomen. Ik denk dat dat wel is gelukt.”

In het interieur van de zaak vind je veel groen- en kopertinten, loungebanken om te borrelen en fijne zitjes om te lunchen. Hoe Ruben de sfeer zou omschrijven? “Klassiek modern, maar dan met een flamboyante uitstraling. De zaak moet klasse uitstralen.”

De naam van de zaak is gebaseerd op het Tilburgse woord ‘zjeu’ wat staat voor levenslust. “Het mag hier ook vooral lekker Tilburgs en niet te serieus zijn. Daar is de naam ook op gebaseerd. Je mag ‘m dan ook lekker Tilburgs uitspreken. En met zo’n naam hebben we uiteraard ook een lekkere gehaktbal en verse jus op de kaart staan.”

zjuu

Lunch, borrel en heerlijke bistrokaart

Zjuu richt zich met name op de lunch en borrel. Wat je allemaal kunt verwachten? “Vooral lekker en vers eten. We bieden ook veel gezonde opties aan en richten ons op de bewuste Bourgondiër. We vinden het vooral belangrijk dat je bij ons betaalbaar kunt genieten van kwalitatief top eten.”

De lunchkaart bestaat uit klassiekers en gerechten die je zeker moet proeven. “Onze lunchplank om te delen is top. Ook hebben we huisgemaakte kroketjes, pizzettes (kleine pizza’s red.) en lekkere salades.”

Ook de borrel is voor Zjuu erg belangrijk. “Mensen moeten hier straks lekker na hun wandeling in het park komen borrelen. Ik wil dat Zjuu dé ontmoetingsplek van het Leijpark wordt.” Zo hebben ze 30 verschillende speciaalbieren op de kaart, een cocktailbar waar je 30 verschillende cocktails kunt proeven en tientallen verschillende wijntjes. Bij een borrel hoort natuurlijk iets te snacken en ook dat zit bij Zjuu wel goed. “We hebben uitgebreide borrelplanken, maar ook een oestertje, steak tartaar, ceviche van zeebaars of spareribs zonder bot. We koken met de seizoenen mee en je zult veel Italiaanse invloeden in onze menukaart herkennen. Zo hebben we een pizzaoven en vind je veel antipasti-achtige gerechten op het menu.”

Kennis maken met Zjuu

Ruben denkt dat Zjuu precies is wat het Leijpark nodig heeft. “Het is de perfecte aanvulling op het Leijpark. Sowieso is het Leijpark een prachtig park, alleen het miste nog een mooie plek waar mensen van ’s ochtends vroeg tot ’s avond terecht konden voor een kop koffie, lunch of borrel.”

Op zaterdag 20 november is Zjuu voor iedereen geopend, maar tot die tijd organiseren ze try-out avonden waar je jezelf voor aan kunt melden. Voor €17,50 kun je komen lunchen en voor €35,- komen dineren. Bij beide try-out mogelijkheden krijg je er ook twee drankjes bij. “In principe krijg je dan een wandeling door onze menukaart gepresenteerd en heb je als eerste de mogelijkheid om onze gerechtjes te proeven en de zaak te komen bewonderen.”

Connectie met het park

Wat Ruben ook belangrijk vindt, is om de connectie met het park te maken en dingen te organiseren die ervoor zorgen dat het Leijpark een aantrekkelijkere plek wordt om te verblijven. Zo willen ze sportactiviteiten, singer-songwriter middagen en zomerfilmavonden organiseren. Maar ook komende winter hebben ze al grootse plannen.

Zo komt er een kerstmarkt naar de zaak. “Van 17 tot en met 19 december strijkt er een kerstmarkt neer op ons winterse terras. Er zijn meerdere kraampjes en je kunt lekker in een winterse sfeer bij een kampvuurtje genieten van winterse lekkernijen.” Als afsluiting van het winterseizoen heeft Ruben ook al plannen. “Op 12 en 13 februari gaan we een barbecue evenement organiseren om het winterseizoen af te sluiten. Uiteraard met livemuziek.”

zjuu

Personeel gezocht

Zjuu wil zes dagen per week open. Maandag is de vaste sluitingsdag. Maar daarvoor kunnen ze nog wel handjes gebruiken. Zo is Zjuu op zoek naar bediening, afwassers en keukenhulpen. “Horeca-ervaring is geen vereiste, dat je graag wilt werken in een leuk team wel.”

Ruben en Sandra vinden vooral het sociale karakter van hun personeel belangrijk. “En we vinden ook dat ons personeel genoeg tijd voor vrienden en familie moet hebben. Zo gaan wij tijdens kerst een dag dicht zodat ons personeel ook gezellig de feestdagen kan vieren.”

Meer informatie

Wil je meer informatie, jezelf opgeven voor de try-out dagen of solliciteren op een openstaande vacature? Check dan vooral de website.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen? Volg Zjuu dan vooral op Facebook en Instagram.