Nieuw in Tilburg: herenkledingwinkel STUEN

STUEN

Stuen is Deens voor ‘woonkamer’, en dat is precies de uitstraling die eigenaren Mark Voets (25) en Martijn Mutsaers (28) voor ogen hebben met hun nieuwe herenkledingzaak  STUEN aan de Willem II-straat. Afgelopen week opende de winkel voor het eerst zijn deuren en de loop zit er nu al goed in. Aan enthousiasme ontbreekt het de mannen zeker niet: “We hebben er zin in!”

Mark en Martijn ontmoetten elkaar op een regenachtige avond tijdens een illegale bosrave en werden in een boedelbak vrienden voor het leven. Samen vormen zij een ideaal team: Mark zorgt met zijn achtergrond als interieurvormgever voor de creatieve input en daarnaast houdt hij de social media bij. Martijn is met zijn kennis van bedrijfseconomie de meer zakelijke man.

Service en beleving voor de moderne man

Op het gebied van mannenkleding is er in Tilburg een groot gat tussen een zaak als Re-Issue en een zaak als Jimmy’s, merkten Mark en Martijn. Zij zien de moderne man van 20 tot pakweg 50 jaar daarom als hun primaire doelgroep. Maar spijker ze daar niet op vast: “We richten ons niet op één type man. Vind je iets leuk, dan koop je het.” STUEN is een one-stop-shop, waar je in één winkelbezoek kunt slagen voor sokken, ondergoed, jeans of een nieuwe jas. Het geheim is om kledingstukken zo te combineren dat je ze tijdens verschillende gelegenheden kunt dragen. Merken die je bij STUEN kunt vinden, zijn onder andere Samsoe & Samsoe, Wood Wood, Edwin Denim, Clarks en Stutterheim.

Voor de aankleding krijgen de mannen hulp van interieurbedrijf PGA uit Eindhoven. Martijn: “We willen op een laagdrempelige manier laten zien dat het ook anders kan.” Leuk om te weten: zie je een mooie lamp in de winkel? Grote kans dat je die kunt kopen. Verder zijn ze van plan om kleine evenementen te organiseren bij STUEN, zoals een fotograaf of kunstenaar die zijn werk exposeert.

Met de promotie zit het ook wel snor. Mark en Martijn hebben namelijk een tuk tuk die na de zomer rijklaar moet zijn. Deze willen ze gebruiken als reclameobject voor op festivals en evenementen, om bestellingen binnen Tilburg te bezorgen of zelfs om mensen te vervoeren. De tuk tuk heeft dezelfde kleur als het logo van STUEN: opvallend groen.

Bijdragen aan een mooiere stad

Mark is vanuit St. Oedenrode naar Tilburg gekomen. “Ik ben hier komen wonen, omdat ik al veel vrienden had die in Tilburg wonen. De stad ademt een fijne sfeer en voelt als een groot dorp.” Martijn is geboren en getogen in Tilburg, maar zag pas later de charme van de stad: “Ik vond Tilburg eerst maar een vervelende, grijze stad. Pas later werd ik gegrepen door de nieuwe ontwikkelingen in de stad.”

De mannen hebben goed contact met Tilburgse collega-ondernemers: “Tilburg heeft geen concurrenten. We moeten samenwerken om mensen van buiten Tilburg naar de stad te halen. Samen kunnen we Tilburg mooier en beter maken.”

Van plan naar opening

Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn de eerste stappen gezet voor STUEN. Mark en Martijn schreven een plan, regelden de financiering en deden inkopen. Ook kon de tuin wel een make-over gebruiken en moest het pand zelf onder handen genomen worden. Het meeste hebben zij zelf aangepakt. Zo was het schoonmaken van de glas-in-loodwand nog een heel karwei: de mannen moesten met tandenborstels aan de slag om de wand in ere te herstellen.

De kroon op hun harde werken komt zaterdag 30 september, wanneer STUEN feestelijk geopend wordt. Ook gaat op die dag de webshop online. Tijdens het openingsfeest is iedereen welkom. Je krijgt een welkomstdrankje en de dj’s zorgen ervoor dat het wel goedkomt met de feestelijke ambiance.