Nieuw in Tilburg: het nieuwe concept van Go-Britain met Rib.Eye.Steak selection

Rib.Eye.Steak

Afgelopen donderdag gingen ze al open en aanstaande donderdag is de officiële en feestelijke opening. Tilburg is na Rotterdam de tweede stad waar Go-Britain haar nieuwe winkelconcept uitrolt met een nieuwe toevoeging: de Rib.Eye.Steak selection. Wij spraken met regiomanager Mark Leenders.

Rib.Eye.Steak, een opvallende naam voor een zaak waar ze streetwear verkopen. ”The Rib Eye Steak is het beste stukje vlees van een rund. Zo moet je dit onderdeel binnen de Go-Britain winkel ook zien. Het is een nieuw concept waar we een selectieve groep producten verkopen”, vertelt Mark.

Mark werkt inmiddels meer dan 10 jaar bij Go-Britain en begon in 2005 als assistent-manager in Arnhem. Inmiddels is hij verantwoordelijk voor de winkels van de Go-Britain groep in Rotterdam, Amsterdam, Arnhem, Enschede, Breda en dus ook in Tilburg.

In het pand in de Heuvelstraat, waar eerst Durlinger was gevestigd, is flink geklust voor het nieuwe paradepaardje van Go-Britain. Het pand heeft zes verdiepingen en is dé supermarkt voor iedereen die houdt van sneakers en urban streetwear. Zo pak jij je Brixton petje uit de koelingen en worden jassen van The North Face gepresenteerd in diepvrieskasten.

‘’Het nieuwe concept is ontworpen door Dick Admiraal, eigenaar van Go-Britain. Steeds meer bedrijven vallen om en daarom moet je branche vernieuwende concepten bedenken. Ik denk dat we daar met dit nieuwe concept wel in geslaagd zijn.”

De keuze voor het pand in de Heuvelstraat is best opvallend, omdat zaken als Footlocker, Sneakers, JD Sports, Re-Issue, Kingdom en binnenkort ook Snipes op een steenworp afstand liggen. Toch is Mark niet bang voor de concurrentie. ”Wij zijn heel complementair aan elkaar.”

Rib.Eye.Steak

”Wij willen dat de klant bepaald wat we verkopen’’

Zo bezocht het marketing team van Go-Britain meerdere feestjes, scholen en hippe plekken in Tilburg. Daar zijn in totaal 25 jonge streetwear liefhebbers geselecteerd die worden toegevoegd aan de Buyers Club van de Rib.Eye.Steak selection. Dit is een selectieve groep youngsters die bepaald wat wij gaan verkopen. Zij beoordelen collecties, hebben de mogelijkheid om merken aan te brengen en maken ons samen groot. ’’Deze groep is vooruitstrevend in het modebeeld, bestaat uit een groep trendsetters en zijn onze ambassadeurs op straat.

Leden van de Buyers Club kunnen producten beoordelen (met een applicatie) die inkopers van plan zijn in te kopen. Op basis van die feedback wordt de definitieve inkoop bepaald. Go-Britain brengt de brengt het offline en online winkelen sowieso goed samen. Zo kun je in de winkel op terminals producten bestellen mochten deze niet voorradig zijn in de winkel. Deze worden dan thuis of in de winkel (kosteloos) bezorgd. ”En mochten ze dan niet goed zijn? Dan geven wij gewoon je geld terug. Persoonlijk heb ik echt een hekel aan tegoedbonnen, daar ga ik mijn klant dan ook niet mee opzadelen.”

”Ook hebben we een App waarmee klanten direct kunnen zien of producten voorradig zijn. Op de etiketten van de producten staat een code, wanneer je deze invult in de App zie je of dat product nog voorradig is. Het enige wat ons personeel dan hoeft te doen is het product in het magazijn pakken. Laat die gasten maar rennen”, gaat Mark lachend verder.

Het is geen toeval dat de tweede vestiging van Go-Britain met de Rib.Eye.Steak selection in Tilburg is geopend. ”Tilburg is de zesde stad van Nederland en daarnaast ook erg vernieuwend. Er wonen veel studenten en jongeren in Tilburg en dat zie je terug in het straatbeeld. Tilburg loopt aardig voor in trends.”

Feestelijke opening Rib.Eye.Steak

Aanstaande donderdag is de feestelijke opening. Rapper Fresku, DJ Sueside, Flamboyant & Fonk en Hidden Village komen optreden. Daarvoor moet je jezelf wel eventjes aanmelden. ”Ook geven we 50 paar sneakers van onder andere Asics, DC, Vans, Fila en Pointer weg. We gooien 50 pakken vlees met een etiket van een bepaalde schoen het publiek in. Daar kunnen mensen hun maat op schrijven waarna ze de schoenen thuis gestuurd krijgen”. Om 19:00 uur gooit Fresku de pakken vlees waarmee je kans maakt op gratis schoenen naar beneden vanaf het balkon van het pand aan de Heuvelstraat 98.

Rib.Eye.Steak