Nieuw in Tilburg: macaron-zaak DutchHomemade geopend in de binnenstad

Dutch Homemade Tilburg

Een bijzonder verhaal en niet het scenario waar je als nieuwe zaak in Tilburg op hoopt. Dutch Homemade Tilburg – dé gloednieuwe macaron-zaak op de hoek van de Frederikstraat – was precies vijf uur open, toen premier Mark Rutte een lockdown afkondigde. Een van de maatregelen: het sluiten van winkelstraten. En dus dachten ze ook bij DutchHomemade dat de deuren weer moesten sluiten. 

Dat is niet het geval. Het gloednieuwe macaron-zaakje kan namelijk tóch gewoon openblijven. De officiële opening die gepland stond, stellen ze uiteraard even uit, maar je kunt al wel bij ze terecht op de hoek van de Fredrikstraat in de Tilburgse binnenstad.

Net even anders dan gepland

Toen eigenaar Edwin maandag stond te klussen om de laatste dingen gereed te maken voor de opening die (eigenlijk) donderdag 17 december op de planning stond, kwam het nieuws dat er die avond een toespraak van de premier kwam. Hij besloot het kluswerk te laten liggen en halsoverkop vast zijn producten te gaan verkopen. En met succes: de Tilburgers die die dag langsliepen, kochten gretig lekkernijen in! “Zo hadden we toch een geweldige eerste middag,” vertelt Edwin van DutchHomemade.

Macarons in 23 verschillende smaken

Na de toespraak van Mark Rutte kwam het nieuws dat de gloednieuwe zaak van Edwin toch open mocht blijven. Uiteraard heel fijn nieuws voor een startende ondernemer in deze lastige periode. Edwin zegt hierover te hopen dat ze open kunnen blijven om Tilburg coronaproof kennis te laten maken met hun mooie heerlijke lekkernijen. De macarons die ze verkopen zijn verkrijgbaar in maar liefst 23 smaken en dat wordt later uitgebreid. De macarons die we echt niet mogen missen? “Dat zijn toch wel de macarons met red velvet en strawberry cheesecake smaak. Ook verwachten we in Tilburg veel verkoop van de ‘Dutch Cookie’ smaak, deze is namelijk rood, wit en blauw gekleurd. Past natuurlijk helemaal in het Tilburgse thema met Willem II als lokale voetbalclub.”

IJsverkoop

Naast de macarons gaat DutchHomemade ook een dezer dagen starten met de verkoop van heerlijk ijs. Het aanbod zal bestaan uit de bekendere smaken als aardbei, vanille en stracciatella, maar ook voor stroopwafelijs en Monchoutaart-ijs wandel je straks langs bij Dutch Homemade. In de winter zal het ijsassortiment wat kleiner zijn, maar in de zomer kun je hier straks ook je hart ophalen als ijsliefhebber!

Uiteraard is het advies van de overheid zoveel mogelijk binnen te blijven. Loop je echter toch een rondje door de binnenstad om de benen te strekken of om een frisse neus te halen, wandel dan zeker even langs bij DutchHomemade en proef alvast of je jezelf met het kerstdiner gaat verwennen met deze zoete lekkernijen als dessert. Volg het laatste nieuws van de macaron-zaak ook via social media.

Macarons winnen

Wij mogen van DutchHomemade ook tien dozen met daarin negen macarons weggeven. Wil je hier kans op maken? Vul dan even de prijsvraag op onze website in en wellicht start jij het nieuwe jaar wel met een doos gratis macarons.