logo

Nieuw in Tilburg: Mediterrane eetbar Hooked geopend aan de Korte Heuvel

hooked

Na een verbouwing van ruim vier maanden is het zover: Hooked heeft haar deuren geopend aan de Korte Heuvel. De zaak is zeven dagen per week open voor lunch, diner en borrel. Aan het roer van de zaak staat de 40-jarige Giel van Schaaijk, die ook eigenaar is van Restaurant RAK aan de Piushaven. “We willen mensen echt verrassen met fantastische gerechtjes in een mediterrane sfeer, maar dan aan de Korte Heuvel.” Tijd om een kijkje te nemen.

Fotografie: Jules van Iperen

Giel deed inspiratie voor Hooked op in Barcelona. Om precies te zijn bij Restaurante Botafumeiro waar hij tijdens een vakantie zat te borrelen en ook een vorkje prikte. “Vaak als je ergens gezellig zit te borrelen, ga je op een gegeven moment nadenken waar je een hapje wilt gaan eten. In landen als Spanje is het veel gebruikelijker om de borrel te combineren met kwalitatief uitstekende gerechten. Dat wil ik hier ook.”

De naam Hooked – wat staat voor verknocht – verzon Giel tijdens een brainstormavond met vrienden waar hij vroeger muziek mee speelde. “Ik baseer de namen van mijn horecazaken eigenlijk altijd op muziek afspeellijsten. Toen ik een afspeellijst aan het luisteren was met voornamelijk soul, r&b en jaren ’90 hiphop, kwam ‘Hooked’ voorbij. Dat is overigens ook de muziek die je gaat horen in de zaak.”

Volledig verbouwd

Het interieur van de zaak doet in niks meer denken aan het Griekse restaurant wat voorheen in het pand was gevestigd. Het pand is volledig gestript en opnieuw ingericht. In de vloer zijn duizenden kleine steentjes in een golvend patroon verwerkt. “Dat is iets wat je aan de Spaanse kust veel ziet.” Ook hangen er veel spiegels aan de muren, zijn er banken in de zaak geplaatst en vind je veel marmer en goud terug in het interieur.

In totaal biedt de zaak straks plek voor zo’n vijftig personen binnen en kunnen er ook zo’n veertig personen op het terras terecht. De bovenverdieping wordt gebruikt voor besloten gezelschappen en is in de toekomst ook het decor voor leuke evenementjes vol livemuziek.

Sneak peek Hooked.

Exclusieve gerechtjes in een ongedwongen sfeer

Hoe Giel de ideale sfeer bij Hooked zou omschreven? “Als een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel. Dat gevoel dat je ’s middags lekker gaat borrelen en het onverwacht gezellig blijkt te zijn, je wat lekkere hapjes bestelt en daarna tot laat in de avond blijft plakken. Dat gevoel wil ik hier creëren.”

Hooked serveert zowel lunch als diner. “We werken veel met exclusieve producten en ingrediënten. Denk aan kaviaar, fruits de mer, een tarbot die je met twee personen kunt delen of een flinke côte du boeuf.” Maar uiteraard staan er ook voor bij de borrel lekkere gerechtjes op de kaart met Spaanse, Franse, Griekse, Italiaanse en ook Nederlandse invloeden. “Bijvoorbeeld palingkroketjes, verschillende hammen, loempia’s met eendenborst & eendenlever en veel meer. Maar ook huevos rotos: een heerlijk Spaans tapasgerecht. Het eten moet van restaurantniveau zijn, maar de sfeer een heel stuk minder stijf. Je moet hier straks lekker komen barren en doorzakken.”

Gerechten die je zeker moet komen proeven? “Klinkt cliché, maar eigenlijk alles. Het moet nog uitwijzen wat de hardlopers op de kaart worden. Bij Restaurant RAK hebben we met de steak tartaar, bisque en tonijn verschillende gerechten die ik echt niet van de kaart mag halen. Bij Hooked moet nog blijken welke gerechten dat gaan worden. Daar ben ik zelf eigenlijk ook heel benieuwd naar.”

Lekker borrelen

Zoals een mediterrane eetbar betaamt, worden veel van deze gerechtjes voor je neus bereid. “Onze bar in de zaak bestaat uit twee gedeeltes. De drankjes komen er vandaan, maar ook alle koude gerechtjes worden achter de bar gemaakt.” Over drankjes gesproken – wel zo belangrijk bij een zaak als Hooked: “We hebben een uitgebreide wijnkaart met exclusievere topwijnen en champagnes tot lekkere doorslurpers. Uiteraard staan er ook wat lekkere biertjes op de kaart.”

Hoewel Hooked momenteel – net als alle andere horeca – is gebonden aan coronasluitingstijden, wordt dat in de toekomst hopelijk wel anders. “We zijn zeven dagen per week geopend en als we om 12:00 uur open gaan, gaat de muziek meteen lekker aan. Je kunt de hele dag lekker eten & drinken en in het weekend gaan we straks lekker door tot een uurtje of twee ’s nachts.”

Sneak peek Hooked.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Hooked? Of reserveren? Check dan vooral de website. Op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen rondom de zaak? Volg ze dan via Facebook en Instagram.