Nieuw in Tilburg: NEWomen-men

De Gruyter, The Free Record Shop, Van Leest, Shoe Outlet. Het monumentale pand aan Heuvelstraat 111 heeft al aan veel bedrijven onderdak geboden. Sinds november is daar een naam in het rijtje aan toegevoegd: NEWomen-men.

En als het aan eigenaar Nicky de Rover (29 jaar) ligt, is dit een blijvertje. De jonge Arnhemse ondernemer opende vorig jaar al zijn nieuwe winkelconcept NEWomen-men in zijn thuisstad, nu is Tilburg in de beurt. “We willen een concept worden waar mensen het over hebben. Waar je voor elke stijl kan shoppen voor een betaalbare prijs en vooral: een winkel zonder drempel.”

Beleving aan winkelen

Na de opening van de NEWomen-men winkels in Arnhem en Tilburg is Nicky ambitieus. Hij streeft ernaar om uiteindelijk zeker tien tot vijftien winkels te openen in Nederland. Het werken voor een groot bedrijf is hem niet vreemd. Eerder werkte hij voor de franchise formule Tally Weijl. Daar leerde hij alle facetten van het ondernemersvak. Hij werd gevraagd om voor het hoofdkantoor in Basel te gaan werken, maar daar hij had geen trek in. “Mijn rugzak zit zo vol, waarom ga ik mijn kennis niet bundelen in iets nieuws?” Bedacht Nicky. Zo ging hij aan het werk aan een eigen concept.

Het toevoegen van een beleving aan het winkelen, dat is volgens hem het geheim van zijn concept. “Je moet een wereld binnen stappen waar je jezelf kunt amuseren. Koffie, zitjes en een bar zetten een complete formule neer,” vertelt Nicky trots terwijl hij zijn tekeningen laat zien van zijn ideale winkel. En dat is het nu nog niet, de huidige winkel van NEWomen-men in Tilburg is namelijk tijdelijk. In de zomer van 2016 wordt het pand volledig gebouwd.

newomenmenpand
Het pand van NEWomen-men in de huidige staat. Na verbouwing komt er een nieuwe glazen pui, gaat de okergele vloer eruit en komen de authentieke aspecten meer naar voren.

Werk aan de winkel

Toch wilde Nicky alvast voor de verbouwing van start met NEWomen-men om Tilburg kennis te laten maken met zijn collectie en het concept. De winkel heeft in de huidige staat nog weinig te maken met zijn droomwinkel. “Het pand moet straks het verhaal vertellen en de beleving compleet maken.”En dat betekent dat er nog flink wat werk aan de winkel is.

Liefhebbers van het monumentale pand kunnen hun hart ophalen. De zwarte kubus van een voorgevel maakt volgend jaar plaats voor een glazen pui zoals deze ooit was in het ‘De Gruyter tijdperk’. De stijl van de gevel aan de bovenkant wordt naar beneden gehaald, het lage plafond in het pand gaat eruit, de ‘kruideniers-tegels’ aan de muur worden gerestaureerd en de oude elementen in ere hersteld.

Net als de winkel in Arnhem moet de sfeer van winkel tussen industrieel en modern in zitten. “Elke winkel wordt net wat anders omdat we gebruik maken van de unieke elementen van de panden waar we inzitten. Zo hebben we in Arnhem een steeg verwerkt in de inrichting van de winkel.” In Tilburg moeten dat de pui, de marmeren middenpilaar als bar en de tegelwanden worden.

Collectie van NEWomen-men

Niet alleen in het uiterlijk van het pand, maar ook in de collectie van NEWomen-men wordt met verschillende stijlen gewerkt. “Elke wand heeft een ander thema, voor zowel heren als dames. Zo kunnen we met recht zeggen dat we niet echt één doelgroep hebben. Onze jongste klant is 13 jaar en de oudste 93 jaar. We zijn van het idee afgestapt dat je ergens bij moet horen.”

De merken van NEWomen-men zijn in Nederland nog redelijk onbekend. Je vindt er merken als Hailys, Zabaione, Cars, Molly Bracken en Silvian Heach die in het midden en lage segment vallen. Oftewel: betaalbaar en qua prijsklasse vergelijkbaar met de H&M en Primark. Naast de fysieke winkels zijn de volledige collectie ook in de webshop van NEWomen-men te vinden.

Ben je benieuwd naar NEWomen-men? Loop dan eens binnen of bekijk de collectie op de website. De openingstijden zijn gelijk aan de openingstijden van de binnenstad, daarbij is NEWomen-men elke zondag geopend tussen 12.00 uur en 17.00 uur.