Nieuw in Tilburg: Salon Très Chic

In rijksmonument Villa Desiré (Spoorlaan) huisvest sinds kort een nieuw bedrijf: Salon Très Chic. En met plafonds van ruim vier meter hoog, grote kroonluchters, een gitzwarte marmeren vloer en sierlijke ornamenten lijkt het pand haast gemaakt voor de nieuwe kapsalon van Chantal Erkeland.

Chantal (38 jaar) “Ik ben echt een oude panden freak. Het ademt karakter en rust uit en je voelt haast de sfeer van vroeger. Als mensen hier binnen komen hebben ze vaak de neiging om zacht te praten.” Naast een makelaar, architect en ICT’er is Chantal de zevende huurder in het monumentale pand aan de Spoorlaan.

Eigen touch

Om haar eigen touch toe te voegen aan de ruimte in Villa Desiré heeft ze samen met haar man Patrick flink geklust. “Dat was nog een hele klus, omdat het monumentaal is mochten we nergens aankomen. Daarom hebben we alles demontabel gemaakt.”

Toen Chantal de sleutel kreeg was er nog geen warm water, lag er een zwarte marmeren vloer in waar niet in geboord mocht worden en moest er een nieuw plafond in. Gelukkig is echtgenoot Patrick een talent en maakte hij zelf het gehele interieur op maat. “Alles is zelf gemaakt: de kubussen, de hoge spiegels, de glazen deuren en de wasbakken. Zelfs de gordijnen zijn door ons moederke gemaakt.”  Vertelt Chantal trots.

villadesireefoto
Rechts op de foto: Villa Desiré, het linker pand (met toren) is het monumentale Villa Joseph.

Ontspannen sfeer

Volgens Chantal draagt de rustige ruimte ook bij aan het gevoel dat ze haar klanten wil geven. “Ik wil gewoon dat klanten hier kunnen ontstressen. Even weg van je telefoon, een leuk boekje erbij en een lekker kopje koffie.” In het in de watten leggen van klanten heeft Chantal het meeste plezier. Dat stukje ontbreekt volgens haar vaak bij andere salons.

Eerder werkte Chantal vijf jaar bij grotere, hoger segment salons in Brabant. Daar miste ze iets. Ze wilde iets voor zichzelf beginnen en ze miste de persoonlijke aandacht voor de klanten. “Een leerling pakt je jas aan, een andere leerling brengt koffie en weer iemand anders wast je haar. Alles moet vlug vlug. Ik heb echt zin om alles zelf van A tot Z te kunnen doen.”

Uitgebreid de tijd nemen voor klanten. Dat ziet Chantal al helemaal voor zich. Het begint al bij binnenkomst met een kopje koffie, want ‘keuze is ook luxe’. Goed advies geven over producten is volgens haar ook essentieel. Zonder opdringerig te zijn, maar wel zodat je thuis je haar optimaal kunt verzorgen en het gevoel krijgt alsof je van de kapper komt.

Producten en prijzen

Voor Très Chic koos Chantal voor het Duitse kappersmerk Newsha. Chantal is een van de eerste die dit merk in Nederland in haar salon gebruikt. Newsha heeft volgens haar mooie exclusieve behandelingen waar het haar een echte boost en glans van krijgt, ideaal voor beschadigd, futloos en pluizig haar.

Ook geeft Chantal volume en haar verlengende behandelingen met een extension merk dat alleen door professionals gebruikt mag worden. Voor een gemiddelde knipbeurt betalen vrouwen €43,- en mannen €31,-. Verven kan bij Très Chic vanaf €48, een volumebehandeling kan al vanaf €90. Verder wil Chantal blijven investeren door regelmatig trainingen te blijven volgen en de laatste haartrends en technieken op de voet te volgen.

De openingstijden van de salon zijn erg ruim en op afspraak. Chantal hanteert  openingstijden van ’s ochtends tot laat in de avond. Reserveren kan binnenkort via een online boekingssysteem, tot die tijd kan dat telefonisch via 013-5907996 of per mail via info@salontreschic.nl. Meer informatie vind je op www.salontreschic.nl. Parkeren kan in Parkeergarage Knegtel à €1,50 per uur.