Nieuw in Tilburg: Viva La Fitness

Viva La Fitness

De sportaccommodatie in het gezondheidscentrum aan de Spoorlaan is pas negen maanden open. De bijzondere manier waarop trainer, leefstijl- en voedingsconsulent Paul Franssen zijn sporters begeleidt is succesvol. Zo succesvol dat nagenoeg alle leden blijven sporten en nieuwe leden zich blijven aanmelden. Daarom opent Paul nu Viva La Fitness 2.0.

Onlangs ging de sloophamer tegen de muur van het leegstaande kantoor naast Viva La Fitness. Het kantoor maakte plaats voor nieuwe fitnessruimtes, kleedkamers, behandelkamers en een bar. “Aan de bar kan ik na de training nog even nakletsen met mijn sporters. Dat is belangrijk want als je iemand kent weet je veel beter hoe je iemand goed kunt begeleiden” vertelt Paul. Dat illustreert dan ook meteen waar Viva La Fitness voor staat.

De formule

Viva La Fitness is eigenlijk het tegenovergestelde van de bekende ketens van sportscholen. “In plaats van de ‘fitnessfabrieken’ die leven van de leden die niet komen sporten, stimuleer ik mijn leden juist om zoveel mogelijk te komen sporten.” Bij Viva La Fitness kan iedereen rekenen op begeleiding van een geschoolde trainer. “De trainers willen je leren kennen, zorgen dat je duurzaam fit wordt en gemotiveerd blijft.”

Met kunst van Tilburgse kunstenaars wil Paul een inspirerende omgeving creëren voor de sporters. “Een inspirerende omgeving zorgt voor een goede focus, net als de juiste verlichting. Geen fel fabriekslicht maar fijn sfeerlicht.”

Viva La Fitness

Ook heeft Paul een handige app laten ontwikkelen waarmee je buiten de trainingen om communiceert met je trainer en waarmee je jezelf aanmeldt voor de small-group lessen. Je ziet precies wanneer de lessen zijn, of er nog plaats is en wie er meedoen.

Via de app geef je ook aan als je individueel komt trainen. Zo weten we hoeveel sporters er komen. Dan zorgen we ervoor dat er een trainer klaarstaat en dat het niet te druk wordt. We willen namelijk niet dat je moet wachten om aan de slag te kunnen op de toestellen.”

Korte abonnementen

De meeste fitnessers herkennen dit waarschijnlijk wel: vol goede moed sluit je een abonnement af bij de sportschool, maar na een paar maanden (weken?) zit je met een chronisch motivatieprobleem. En stop je er vervolgens mee? Dan betaal je nog maanden door omdat je vastzit aan een jaarabonnement.

Paul wil niets weten van jaarabonnementen: “De grote ketens verplichten je om een jaarabonnement af te sluiten. Ze verdienen hier veel geld mee, maar een persoonlijke trainer zie je niet of nauwelijks. Onze abonnementen duren maximaal drie maanden. Daarna zijn ze maandelijks opzegbaar”

De korte abonnementen zorgen er niet voor dat sporters sneller afhaken. “Maar liefst 87,5% van de mensen die in die negen maanden een abonnement hebben afgesloten zijn nog steeds lid. Én bijna iedereen komt ook nog steeds sporten. Daarom groeien we zo snel dat de uitbreiding nu al nodig is.”

Gezondheidscentrum

Viva La Fitness zit in het gezondheidscentrum aan de Spoorlaan. “Hier zijn we goed bereikbaar. We zitten op een centrale plek in de stad met een grote parkeerplaats en we zitten op loopafstand van het station.”

Ook komen er mensen met gezondheidsproblemen en/of overgewicht via het gezondheidscentrum bij Viva La Fitness terecht. “Ze hebben soms zelfs nog nooit gesport. Onze aanpak werkt goed bij deze groep omdat we echte aandacht voor ze hebben en ze blijven motiveren.

Wat het instapniveau ook is, Viva La Fitness is er voor iedereen. Dus ook voor de gevorderde sporter die op zoek is naar een flinke uitdaging.”

Kijk voor alle mogelijkheden en een gratis proefles op de website van Viva La Fitness.