Wijnbar Cru: sfeer en gezelligheid aan het Radiopleintje

Wijnbar Cru

Wijnbar Cru opent pas dit weekend, maar draait nu al op volle toeren. Het gat dat de vorige uitbater achterliet is hiermee snel opgevuld. Verwacht geen hautaine hotspot, maar gewoon een plek waar je gezellig wijn kunt drinken met vrienden of collega’s.

“Toen ik hoorde dat Corton stopte, raakte ik bijna in een depressie,” vertelt Thomas met een dikke knipoog. “Daarom belde ik meteen Nick.” Binnen een uur had het stel de knoop doorgehakt, ongeveer drie à vier weken geleden. Uit de grote groep geïnteresseerden werden Thomas Deliën en Nick Mollen de gelukkigen. De dagen die volgden vroegen ze vergunningen aan en blokten ze voor een spoedcursus sociale hygiëne. Binnen een week hadden ze een go van de gemeente. Voor de leken: dat is in recordtijd. Nick is dan ook heel positief over de medewerking van Gemeente Tilburg: “zonder hun snelle handelen was dit nooit gelukt.”

Handen uit de mouwen

Als Thomas niet bij Cru te vinden is, werkt hij als docent bij De Rooi Pannen. Zijn partner Nick runt overdag zijn eigen interieurbedrijf Benchmark Design. Nick: “elke avond Netflix op de bank zit er niet in, maar daar ben ik ook het type niet voor.”

Voor extra wijnkennis schakelen de heren een vinoloog in uit de familie. Nick: “als je een lekkere wijn wilt drinken, schenk ik die voor je in. Maar als je meer wilt weten over de wijn die je drinkt, overlaad ik je zo met een hoop extra informatie.” Vaste gasten van de vorige wijnbar zijn blij met de voortzetting van de zaak. Eén stel heeft elkaar hier leren kennen aan de bar. Voor een ander stel is de komst van Wijnbar Cru een extra reden om vanuit Waalwijk tóch naar Tilburg te verhuizen.

Wijnbar Cru: nieuwe muziek, andere kaart

Als vaste gasten van de vorige wijnbar weten Nick en Thomas, beiden bekend met de horeca, goed waarin zij zich willen onderscheiden. De muziek krijgt bijvoorbeeld ‘een stevigere beat’. Daarnaast is de wijnkaart meer divers en onderscheidend. Er staan tien wijnen op onder de vijf euro en je betaalt nooit meer dan acht euro voor een glas wijn. De grote namen en streken zijn vertegenwoordigd met Barolo, Sancerre en Meursault. Zelf zijn Nick en Thomas erg te spreken over de Scaia: een Italiaanse en zeer aromatische witte wijn. “Maar je kunt ook gerust een biertje, gin-tonic of frisdrank bestellen,” voegt Nick toe. De borrelkaart biedt lokale lekkernijen uit het Dwaalgebied, zoals kaas van de Kaaszaak, vlees van Slagerij Van Hest en zuurdesem brood van Pig & Rye.

Niet lullen maar poetsen

De liefde voor Tilburg zit diep. Thomas, als geboren Tilburger, noemt het ‘the place to be’. Nick, die als student van Oudenbosch naar Tilburg verhuisde, is vooral te spreken over de Tilburgse mentaliteit: “in Tilburg hangt een gemoedelijke sfeer. De mensen zijn hartelijk en behulpzaam. Je kunt iemand ook gewoon zonder gedoe aanspreken op zijn of haar gedrag.” Als hardwerkende ondernemers herkennen Nick en Thomas zich in het ‘niet lullen maar poetsen’.

Saint Tropez in Tilburg

De tuin van Cru is in korte tijd omgetoverd van een ongezellige afvalplaats tot een oase van rust. De mannen hebben een specifieke sfeer voor ogen: “Als je hier zit, moet je jezelf in Saint Tropez wanen.” De tuin is wel beperkt open, zeggen ze er meteen bij: “Uit respect voor de omwonenden.” Samen met de buren van Bargús willen Nick en Thomas van het Radiopleintje een gezellige en sfeervolle uitgaanshoek maken.

Dubbel feest: de opening en de Tilburgse kermis

De feestelijke opening van Wijnbar Cru is op zaterdag 22 juli en iedereen is welkom. Daarmee houdt het feest niet op, want met Roze Maandag is er vanaf 14.00 een rosé-party met bubbels van het huis bij binnenkomst. Tijdens de Tilburgse kermis kun je bij Cru ook nog terecht van woensdag tot en met zondag van 14.00 tot 01.00 uur.