Nieuw Kessels kunstwerk verrijkt binnenkort het Spoorpark!

spoorpark adopteren

Dit jaar opende het Kessels Museum haar deuren. In het museum word je meegenomen in de historie van de voormalige muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels en zijn zonen in Tilburg. Nu wordt het Spoorpark binnenkort verrijkt door een kunstwerk van het Kessels Museum. Lees verder om meer te weten te komen.

Het Kunstwerk kun je binnenkort vinden bij het gele kantoorgebouw in het Spoorpark bij ingang oost, St. Ceciliastraat 1. Het Spoorpark is in de geschiedenis van Kessels een historische plek. Daar stond immers ooit de muziekinstrumentenfabriek, uitgeverij én de woning ‘Villa Caecilia’ van Mathieu Kessels.

Hoe ziet het kunstwerk er uit?

Deze gebouwen worden in het kunstwerk afgebeeld. De achtergrond van het kunstwerk is een foto van de fabriek met het personeel. Uit koper van blaasinstrumenten zijn portretten van Mathieu en Marietje Kessels gevormd. In een tekst kader zijn delen uit het drukkersverleden verwerkt: een omslag van een muziekboekje, stukjes bladmuziek uit een van Kessels composities, mallen voor muziek van zijn fanfareboekjes, en etsplaatjes voor afbeeldingen van instrumenten uit de catalogus. De maker van het kunstwerk is Tom Dubelaer. Hij is ook werkzaam als vrijwilliger bij het Kessels Museum.

Meer informatie

De onthulling van het kunstwerk vindt plaats op vrijdag 23 september om 14.00 in het Spoorpark. Wil je meer weten over het Kessels Museum? Klik dan hier.