Nieuw kunstwerk Ine Vermee in ETZ

Ine Vermee

De kunstcommissie van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) presenteert met trots een kunstwerk van de Tilburgse kunstenares Ine Vermee. Bart Berden, voorzitter Raad van Bestuur, onthulde donderdagmiddag 27 juni de nieuwe aanwinst voor de kunstcollectie van het ziekenhuis.

Het kunstwerk is permanent te zien in de hoofdgang, direct naast het Stiltecentrum op locatie ETZ Elisabeth. Bart Berden is er trots op dat een kunstwerk van de Tilburgse kunstenares nu in het Tilburgse ziekenhuis aan de muur hangt. “Ine is een kunstenaar van kleine weloverwogen stappen en goed overdenken. Dat komt overeen met hoe wij in het ETZ voor onze patiënten zorgen. Haar kunstwerk draagt bij aan een omgeving die patiënten beter maakt en waar ze zich beter voelen”, sprak Berden bij de onthulling.

Vierluik

Uitgangspunt voor dit werk is de bloesem van de prunus die in de buurt van het hoofdentree op locatie ETZ Elisabeth staat. Het vierluik bestaat uit een foto met daarnaast in dezelfde maatvoering drie panelen voorzien van witte hoogglanslak. De panelen zijn gemaakt van aluminium plaatmateriaal dat op een systematische wijze is gebogen, met exact in het midden van de plaat een deling. Hierdoor ontstaat een ‘tussenruimte’ die de werking van licht en schaduw accentueert. De achterkant van de platen is voorzien van een kleurenfolie die een lichte kleurreflectie op zowel het werk zelf, als op de achterwand geeft. De gebruikte kleuren zijn geëxtraheerd uit de foto van de bloesem.

De kunstcommissie heeft in overleg met de kunstenares bewust gekozen voor de plaatsing van het werk ten opzichte van het tegenoverliggende raam. De wisseling van de seizoenen en het wisselende daglicht geven het werk steeds een ander aanzien.

Ine Vermee

Ine Vermee is beeldend kunstenaar met een zorgvuldig opgebouwd oeuvre, dat zowel nationaal als internationaal erkenning krijgt. Uitgangspunt voor haar werk is wit in alle mogelijke kleurschakeringen en glansgraden als gevolg van veranderingen van het – meestal – natuurlijke licht. Haar werken werden onder andere getoond in het Museum Jan Cunen in Oss, het Rijksmuseum Twenthe in Enschede, Museum De Pont in Tilburg en het Arp Museum Bahnhof Rolandseck in Remagen (DE).

Ine Vermee’s werk is vertegenwoordigd in verschillende museale collecties waaronder in die van het Museum Jan Cunen en het Rijksmuseum Twenthe.

Kijk voor meer informatie over Ine Vermee en haar werken op www.inevermee.com.