Nieuw logo en slogan voor regio Brabant

Donderdag 17 september is er een merk voor de regio Brabant gelanceerd. In de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek werd onder grote belangstelling een logo en slogan onthuld, en konden aanwezigen bekijken hoe het regiomerk door verschillende partners kan worden toegepast.

Merk Brabant als verbindende factor
Regiomarketing in Brabant is niet nieuw. Vanuit de sectoren toerisme, economie en sport wordt al geruime tijd aan promotie gedaan. Denk hierbij aan de Loonse en Drunense duinen, het Groene Woud, de Efteling, Brainport, Indoor Brabant, etc. Het promoten van de gehele provincie Noord-Brabant met haar inwoners en specifieke kenmerken is wel nieuw. De gehele regio heeft baat bij een provincie met een krachtig imago, zowel voor haar inwoners als haar bedrijven en instellingen. Merk Brabant gaat hiervoor zorgen.

Samenwerken met externe organisaties
In 2008 is hiervoor een start gemaakt door de provincie. Zij heeft hierin het initiatief genomen door veel organisaties binnen Brabant bij elkaar te brengen. Organisaties uit de economische en toeristische sector, kennis- en sportinstellingen, gemeenten en overige overheden. Met deze organisaties wordt gezamenlijk, met de provincie als initiator en aanjager, Merk Brabant ontwikkeld. De Stuurgroep die het merk heeft ontwikkeld en uitgevoerd, bestond uit Thoon Essed (Provincie Noord-Brabant), Ton Nelissen (Kamer van Koophandel Brabant), Jan Pelle (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), Gerrit-Jan Swinkels (SER en Indoor Brabant), Hans Mommaas (Telos en UvT), Albert Verlinde (V&V entertainment), Bob Hutten (Hutten Exclusieve Catering).

Merk Brabant: een herkenbaar concept
Het uiteindelijke doel is een Merk Brabant neer te zetten die in de communicatie en uitingen van de eigen organisaties een duidelijke toegevoegde waarde zal leveren. Specifieke kenmerken die alleen toe te dichten zijn aan Brabant en haar Brabanders waarmee geprofileerd kan worden, waaraan je je kunt spiegelen, waarmee je je kan identificeren. Als Brabander, als organisatie, als instelling.