Nieuw op de Tilburgse kermis: tiendaags theaterfestival LunaLunaLuna

lunalunaluna

Theaterkermis LunaLunaLuna strijkt dit jaar voor het eerst neer op de Tilburgse Kermis. Het publiek wacht een bonte verzameling marskramers in theater, muziek en rariteiten, die tegen een kleine betaling voor unieke ervaringen zullen gaan zorgen.

Het gloednieuwe minifestival biedt een theatrale oase vol intiem spektakel midden tussen het jachtige kermisgeweld van de 453e Tilburgse Kermis. In de Spoorzone zet LunaLunaLuna 10 dagen lang een grote spot op talloze originele attracties van Tilburgse kunstenaars en fantasten.

Kermis ontmoet kunst

LunaLunaLuna biedt kunstenaars de kans om een originele, op de kermis geïnspireerde installatie of voorstelling te ontwikkelen, produceren en presenteren. Op deze manier worden kermisbezoekers geprikkeld om zich onder te dompelen in kunst, en hebben kunstminnende mensen een goede reden om de Tilburgse Kermis te bezoeken. De installaties en voorstellingen zijn te vinden op de noordelijke groenstrook van de Burgemeester Brokxlaan. Van 19 tot en met 28 juli is LunaLunaLuna dagelijks te bezoeken van 14:00 tot 00:00 uur.

Overzicht attracties en activiteiten

De Ambtelijke Molen

“De molen draait, maar is ontoegankelijk. U wordt verder geholpen aan een van onze loketten.” Een collectieve installatie door kunstenaars Simon Haen, Jacqueline Hamelink & Miesjel van Gerwen, Walter Kerkhofs & Ivo van Leeuwen, John Körmeling, Jeroen de Leijer, Vera Meulendijks, Looi Naaijkens, Thijs Naaijkens, de Stijle Want, Guus Voermans en Zwermers.

Bellevue

Vier bezoekers betreden dit tentje tegelijkertijd en ondergaan in minder dan 20 seconden een metamorfose waarbij ze welhaast in de huid van een beroemdheid kruipen.

Big Hug

Een heuse knuffelmachine die zorgt voor een onvergetelijk emotioneel hoogtepunt. Big Hug wekt niet alleen nog nooit gevoelde geluksgevoelens op maar fungeert tegelijkertijd ook als bloeddrukmeter.

Bombascha

De dorst kan tijdens LunaLunaLuna worden gelest in de vuurrode tent van Bombascha. Volledig ingericht met bar, DJ-podium en overkapping vormt de tent het middelpunt van ontmoeting en gezelligheid.

BOOT

Een voorstelling van 9 minuten die gespeeld wordt in een half vliegtuig: een Antonov2. Een hilarisch absurdistisch drieluik waarbinnen spectaculaire gebeurtenissen en onverwachte wendingen plaatsvinden.

Catacloppe

Hét subtiele behendigheidsspel met de hoefijzers en de draaiende grasbak. Deelnemers ontvangen twee hoefijzers, gokken op hun kleur, raspen het catacloppe geluid op de golfplaten en gooien na het sein veilig de ijzers om een paal die precies in het midden van de bak staat.

Vrij Spel

Een dichterlijk blijspelfeuilleton waarbij drie heren op rijm een beroep doen op de onbevooroordeelde ontvankelijkheid van het betalende publiek. Over de entreeprijs kan onderhandeld worden…

Kalypso

Een duister en onvoorspelbaar doolhof geïnspireerd op Kalypso, de godin die in de Griekse mythologie heerste over de zeeën samen met Poseidon.

LunaLunaLunaArc

De indrukwekkende entreepoort van het festival gemaakt door de roemruchtige Tilburgse decorbouwer Simon Haen.

Presley Paranoia Freak Show

Elvis, de man die opklom van vrachtwagenchauffeur tot heilige, inspireerde de Tilburgse kunstenaar Jeroen de Leijer tot het maken van tekeningen en prenten over Zijn leven en werk. Zelfs zijn lijkwade wordt vertoond.

Scopitone

De Scopitone is een jukebox voor korte absurde films, een nieuwe installatie van Leonard Bedaux en Thijs Naaijkens naar een antiek idee.

Stoom013

Duo Bob en Lucas staat tijdens LunaLunaLuna voor het publiek klaar met koffie én koek. Altijd biologisch en zoveel mogelijk lokaal.

The Human Grijpers

Een analoge grijpmachine waarbij de mechanische grijparm is vervangen door een chronische werkloze en een aow-er met bokshandschoenen. Verder blijft het spel hetzelfde.

Worstwerpen

Rubberen rookworsten, zes werpers, zes pannen vol water, een doel: de worsten in de pan van de ander te werpen (en zo elkaar zo nat mogelijk maken). Het publiek wijst de werper die het droogst is gebleven aan als winnaar. Het kleine zusje van Catacloppe.

Meer informatie

Bovenstaande beschrijvingen zijn slechts een indicatie van hoe bepaalde attracties en acts eruit zien. Je kunt ze het beste ervaren voor een optimale beleving. Sla daarom tijdens de Tilburgse kermis LunaLunaLuna zeker niet over.