Nieuw op Omroep Tilburg: CulTuur

In dit nieuwe programma zetten we de cultuur in Tilburg op een voetstuk. Cultuur heeft een belangrijke positie in de Tilburgse samenleving. Er is voor iedereen wat te beleven. Of je nu houdt van klassieke muziek, van hedendaagse kunst of van industrieel erfgoed. Van cabaret, dans, grote filmkrakers of cultfilms. In Tilburg vind je het allemaal. Op woensdag 25 September om 16:00 uur zal de eerste aflevering te zien zijn.

Tilburg is Cultuur

In Tilburg vind je verschillende musea, spraakmakende kunst en spannende muziekpodia. In combinatie met de vele culturele opleidingen zorgt het voor een rijk cultureel leven. In het nieuwe programma CulTuur gaat Els van Gorp iedere maand op bezoek bij Theaters Tilburg waar ze de cultuur van Tilburg onder de loep neemt. Ze gaat op ontdekking uit, bespreekt boeken, brengt bezoekjes aan de verschillende musea, galerijen, exposities en ontvangt bijzondere mensen aan haar tafel.

In de eerste aflevering van CulTuur brengt Els een bezoek aan het Natuurmuseum en de NWE Vorst. Ook neemt ze de agenda van Theaters Tilburg door met Anne Beijer. De gasten zijn Stadsdichter Jasper Mikkers en Marie Thérèse Blomme, producent van de Tilburgse Revue.
En theatergroep ‘De Lachende zon’ beleeft hun one minute of fame. Kortom een kleurrijk programma vol creativiteit en beweging.

CulTuur wordt uitgezonden op woensdag om 16:00, 19:00 en 22:00 uur. De herhaling is op donderdag om 9:30 en in het weekend om 12:30 en 19:30 uur. Iedere maand een nieuwe aflevering.