Nieuw pand voor Tilburgse makers: mix aan disciplines strijkt neer naast de Carnavalsstichting Tilburg

Deze week reikte Stichting Ateliers Tilburg feestelijk de sleutels uit aan de nieuwe huurders in de Jules de Beerstraat. Er strijkt een mooie mix van makers neer in het pand dat grenst aan de hallen van Carnavalsstichting Tilburg en Stichting Werkplaats Amateurkunst. Zo huist er straks dans, theater, muziek, food, bouwen & ambacht en beeldende kunst in een toffe, hoge hal die bij uitstek geschikt is voor grote projecten en mooie samenwerkingsvormen.

Foto: Roos Pierson

Stichting Ateliers Tilburg biedt hiermee ruimte aan groepen en gezelschappen die al lang op zoek zijn naar een betaalbare plek die voor langere tijd gehuurd kan worden. De hal wordt in ieder geval voor vijf jaar gehuurd van Stichting Beheer Bouwhal Tilburg, die eigenaar is van de drie hallen en het omliggende terrein.

Hopelijk vinden de huurders van Ateliers Tilburg ook aansluiting bij de andere twee stichtingen en rijdt er volgend jaar misschien zelfs wel een kunstwagen mee in d’n Opstoet.

Aanvulling op het aanbod

In december 2021 tekende Ateliers Tilburg al voor de tijdelijke huur van het voormalige kantongerecht in Tilburg. Dit pand vormt met een geheel eigen karakter ook weer een mooie aanvulling op het aanbod van de stichting. Er is nog steeds veel vraag naar ruimte voor makers, dus er volgen binnenkort meer nieuwe plekken. Makers die huren bij Stichting Ateliers Tilburg kunnen rekenen op on- en offline exposure en vormen samen met de ruim 250 andere makers een kleurrijke community.