Nieuw programma Theaters Tilburg bekend: ‘We hebben voor iedereen wat’

programma theaters Tilburg

Van bekende cabaretiers en musicals in de schouwburg tot popmuziek in de Concertzaal en van een samenwerking met Festival Circolo tot persoonlijke verhalen in de Studio. De 400 voorstellingen die in 2019-2020 op het programma staan bij Theaters Tilburg zijn zowel divers als indrukwekkend. Of zoals Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg, het verwoord: “We hebben voor iedereen wat, maar niet alles is voor iedereen.”

“De een vindt iets prachtig, waarvan de ander denkt: ‘Jezus, wat is dit?’,” vervolgt Rob. “Maar voor iedereen staat er iets op het programma waar ze blij van worden.” De kaartverkoop van de voorstellingen begint overigens op 18 mei om 12.00 uur. Wil je kaartjes bemachtigen voor een specifieke voorstelling? Zorg dan dat je er snel bij bent!

Tilburgse voorstellingen

Bijzonder dit jaar zijn volgens Rob een aantal Tilburgse voorstellingen die op het programma staan. Zo betreden onder anderen Karin Bruers, Frank van Pamelen en Nol Havens op 28 december het podium met hun show ‘We Lusse Ze Gruun’. Deze voorstelling, waar in 2013 ook al een variant van is vertoond, werd destijds beschreven als een ‘onverkleed Kruikenconcert’ vol met mooie Tilburgse verhalen.

Ook de allereerste voorstelling van het seizoen 2019-2020 (6 september, try-out) is écht Tilburgs te noemen. Het Zuidelijk Toneel komt namelijk met een stuk over de criminaliteit in onze stad, genaamd ‘De Achterkant van Tilburg’. “Het gaat bijvoorbeeld over wietplantages in Broekhoven,” vertelt Rob. Extra leuk aan deze voorstelling: je zit niet alleen stil in de zaal, maar je kunt ook af en toe het toneel op.

Bekende namen

Op cabaret- en muziekgebied komen een aantal bekende namen naar de schouwburg en concertzaal. Zo zien we onder anderen Theo Maassen, Bert Visscher, Najib Amhali, Paul van Vliet, Daniël Arends, Henry van Loon en Rundfunk op het programma verschijnen. Ook Herman van Veen, Rob de Nijs, Jett Rebel, Christina Branco, BLØF, Ilse Delange en Waylon maken hun opwachting. De grote shows en musicals die te zien zijn, zijn onder andere Kinky Boots, ’t Schaep met de 5 Pooten, Showponies en ABBA Gold.

Van Ramses Shaffy tot Paul van Vliet

In de Concertzaal vinden dit jaar voorstellingen plaats die interessant zijn voor een breed publiek. Rob: “Zo komt het Metropole Orkest bijvoorbeeld met een ’tribute’ aan Ramses Shaffy.” Maar ook voor families zijn er verschillende voorstellingen in de Concertzaal te bezoeken. Waaronder het filmconcert ‘WAD Live’: een vertoning van de de film WAD met begeleiding van het Noordpool Orkest.

Welke voorstelling in de Concertzaal Rob ook zeker het benoemen waard vindt, is die van het Noordpool Orkest met Paul van Vliet. “Die man is al ouder dan 80 jaar, maar besluit toch vijf voorstellingen te geven. Waaronder eentje bij Theaters Tilburg!”

Programma & seizoenspresentatie

Ben jij nu benieuwd geworden naar het complete programma van Theaters Tilburg? Alle voorstellingen staan inmiddels in de agenda. Aanstaande maandag vindt de seizoenspresentatie plaats in de Schouwburg. Directeur Rob van Steen presenteert een avond met live-acts en interessante gesprekken met bijzondere gasten, musici en theatermakers. De toegang hiervoor is helemaal gratis, wél moet je even reserveren via deze link.