Nieuws

nieuw programma
Let op! Dit artikel is al 462 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuw programma Theaters Tilburg: kaartverkoop start 18 mei

Een nieuw theater- en concertseizoen staat voor de deur! Theaters Tilburg presenteert  honderden voorstellingen en concerten die in een van de drie zalen (en soms op een andere, externe locatie) te zien zijn. De kaartverkoop gaat van start op zaterdag 18 mei om 12:00 uur.

Bekende namen

Op cabaret- en muziekgebied komen een aantal bekende namen naar de schouwburg en concertzaal. Zo zien we o.a. Theo Maassen, Bert Visscher, Najib Amhali, Paul van Vliet, Daniël Arends, Henry van Loon en Rundfunk. Ook Herman van Veen, Rob de Nijs, Jett Rebel, Christina Branco, BLØF, Ilse Delange en Waylon maken hun opwachting. De grote shows en musicals die te zien zijn, zijn o.a. Kinky Boots, ’t Schaep met de 5 Pooten, Showponies en ABBA Gold.

Internationale top en bijzondere samenwerkingen

Er komen een aantal belangwekkende dansgezelschappen naar Tilburg, waaronder het Londense Akram Khan Company, het Italiaanse Aterballetto en het Israëlische L-E-V. In de concertzaal zijn o.a. het wereldberoemde Juilliard String Quartet en het David Oistrakh String Quartet te beluisteren. Theaters Tilburg gaat twee nieuwe samenwerkingen aan. Met Holland Dance Festival, waardoor begin februari twee internationale dansproducties (o.a. Aterballetto) in Tilburg te zien zijn. En met Festival Circolo, hét circusfestival van Nederland, dat dit jaar met een indoor-editie met vier toonaangevende producties naar Theaters Tilburg komt.

Een mooi toneelseizoen

Het Zuidelijk Toneel trapt het toneelseizoen af met De Achterkant van Tilburg. Deze voorstelling over de verborgen samenleving achter de misdaadcijfers van onze stad is vanaf 6 september maar liefst zeven keer te zien in de schouwburg. Internationaal Theater Amsterdam brengt Husbands & Wives met o.a. Gijs Scholten van Aschat en Halina Reijn, Toneelgroep Maastricht speelt klassieker The Great Gatsby en Tjitske Reidinga & Mark Rietman schitteren twee avonden in Dangerous Liaisons.

De jongste bezoekers

De jongste theaterbezoekers kunnen o.a. terecht bij Dolfje Weerwolfje, Juf Roos, Sprookjesboom de musical, Peter Pan, Woezel & Pip, Spruit Festival en het Prentenboekjesfestival.

Verkoopinformatie

Op vrijdag 10 mei is het complete programma in te zien op de website en valt het programma bij een groot aantal gasten van Theaters Tilburg op de deurmat. Het programmaboek is ook af te halen bij de Ticketservice. De kaartverkoop start op zaterdag 18 mei om 12:00 uur. Bestellen is mogelijk via de website, door langs te komen bij de Ticketservice of door te bellen naar 013 – 543 22 20.

Reageer op dit bericht