Nieuw startershuis aan het Wilhelminapark voor dakloze alleenstaanden

dakloze alleenstaanden

“Ik kan niet wachten om hier te komen wonen, eindelijk een eigen plek,” zegt Ricardo vol enthousiasme na het zien van zijn eigen kamer in het startershuis, de nieuwe opvanglocatie van Traverse aan het Wilhelminapark. Samen met vier andere dakloze alleenstaanden verhuist Ricardo deze week naar zijn nieuwe tijdelijke woonplek.

Het startershuis biedt plaats aan acht mensen die door veel pech in hun leven dakloos zijn geraakt. Mensen die ook wel economisch dakloos worden genoemd; zij hebben een baan en een grote motivatie om het leven weer op de rit te krijgen, waarbij verslaving en psychische problemen niet hun dagelijks functioneren beïnvloeden.

Wijkbijeenkomst

Op 23 juli konden bewoners en buren tijdens de wijkbijeenkomst kennis maken en een kijkje nemen in het volledig opgeknapte pand. Het startershuis heeft 8 ruime kamers met een eigen of gedeelde keuken en gedeelde sanitaire voorzieningen. Naast het gezinshuis dat in februari is geopend, is het startershuis het tweede gezamenlijke initiatief van gemeente Tilburg, WonenBreburg en Traverse als antwoord op de toegenomen druk op de maatschappelijke opvang.