Nieuw tijdens carnaval: Kruikenontbijt met 8-gangen ontbijtshow in het Stadhuisstraatje

Kruikenontbijt

Culinaire hoogtepunten en specialiteiten van Tilburgse bodem in combinatie met diverse optredens van verschillende artiesten. Het openbare carnaval in Tilburg is een spraakmakend carnavalsevenement rijker: het Kruikenontbijt op de zondag van carnaval. Een nieuwe traditie als het aan Joost Eijkens (oud Prins van Kruikenstad en nu voorzitter Dokmardeurs) van Carnavalsstichting Tilburg ligt.

Dit jaar wordt het evenement voor het eerst in de Stadhuisstraat georganiseerd in samenwerking met CV de Vrijbuiters. Het ontbijt is toegankelijk voor Dokmardeurs en Vrienden van cv de Vrijbuiters. Zo’n 600 Kruiken en Kruikinnen gaan voorafgaand aan d’n Opstoet gezamenlijk ontbijten. “We hebben de ambitie om het kruikenontbijt uit te laten groeien tot een evenement met ‘allure’ van bijvoorbeeld de Kruikenconcerten. Nu organiseren we het voor 600 mensen, maar in de toekomst mikken we op 1250 tot 1500 gasten,” vertelt Joost.

Dokmardeurs krijgen een strippenkaart waarmee ze 8 verschillende lokale lekkernijen kunnen afhalen. Natuurlijk staan er ook optredens op het programma. “Denk aan spraakmakende carnavalsartiesten in de regio. Onder andere Johnny Purple , Peter Vingerhoets , CV de Jassen , CV de Dronkedaorissen, CV de Koljakkers en orkest de Roodneuzen komen langs.”

Zit je er helemaal doorheen van de eerste twee dagen carnaval. Geen probleem. Voor de mensen die het zwaar hebben, is er een speciale smoothie bar.

Dokmardeurs steunen carnaval in Kruikenstad

Het ontbijt is enkel toegankelijk voor Dokmardeurs en vrienden van cv de Vrijbuiters. Voor degene die niet weten wat Dokmardeurs zijn: als je het woord loshaalt, zie je het. Dok mar deur; oftewel blijf betalen. Dokmardeurs zijn trotse Kruiken en Kruikinnen die het openbare carnaval in Tilburg steunen.

“Op die manier kunnen we het openbare carnaval in Tilburg nog toegankelijker maken. Hier zijn we de laatste jaren al flink mee bezig, maar we willen het nog verder uitbreiden. Jong of oud, arm of rijk: iedereen moet in Tilburg kunnen genieten van het openbare carnaval.” Vandaar dat de carnavalsstichting vanaf dit jaar verschillende Dokmardeurs ‘pakketten’ aanbiedt met allerlei privileges.

“Het belangrijkste van het Dokmardeursschap is dat je het openbaar carnaval in Kruikenstad steunt. Op deze manier maak je het mogelijk dat de carnavalsstichting carnaval in Tilburg nog grootser en toegankelijker kan wegzetten. Carnaval verbindt en verbroedert en dan moeten we blijven continueren. Want wij doen hier in Tilburg echt niet onder voor carnavalssteden als Den Bosch en Maastricht.”

Ook krijgen alle Dokmardeurs het embleem van dat jaar, een mottopin, jaarkruikje en toegang tot Elf-Elf in de Stadhuisstraat.

Evenementen voor Dokmardeurs

Enfin. Als Dokmardeur profiteer je dus van verschillende privileges. Sinds dit jaar zijn er twee evenementen aan het aanbod toegevoegd waar je gebruik van kunt maken als Dokmardeur. Namelijk het Dokmardeursonbijt en de VIP borrel voorafgaand aan het Irste Kruikenconcert in Poppodium 013. Zilveren en gouden Dokmardeurs hebben gratis entree tot de borrel waar verschillende artiesten optreden. Bronzen Dokmardeurs met een kaartje voor het Kruikenconcert kunnen voor €5,- een kaartje voor de borrel kopen.

Het Dokmardeursontbijt staat op zondag 23 februari vanaf 11:30 uur op het programma en duurt tot ongeveer 13:30 uur. Hierna kan iedereen zijn eigen weg gaan om te genieten van d’n Opstoet. Kaarten voor het ontbijt zijn te koop via de website van de carnavalsstichting. Inmiddels is 65% van de kaarten verkocht. Ben er snel bij want de Carnavalsstichting kan 600 gasten verwelkomen. Nog eventjes de twee evenementen op een rijtje:

VIP Borrel

  • Woensdag 19 februari 2020
  • Vanaf 18:30 uur
  • Poppodium 013
  • Vol = vol
  • Meer informatie op de website

Kruikenontbijt

  • Zondag 23 februari
  • Vanaf 11:30 uur
  • Stadhuisstraat
  • Vol = vol
  • Meer informatie op de website

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg