Nieuw in Tilburg: Café Bakker

De Korte Heuvel is binnenkort een nieuw café rijker. Half februari – met carnaval – opent Café Bakker in het pand waar voorheen Irish Pub Clancy’s zat. Het wordt een borrelbar met de focus op bier van eigen bodem.

Momenteel wordt er druk gesloopt en verbouwd in het pand. Aan de kale muren, containers met puin en inmiddels stoffig geworden personeel  zie je dat het pand een grote metamorfose ondergaat. Eef Baggermans is bedrijfsleidster van Café Bakker en laat bouwtekeningen zien van het nieuwe concept. Er komt een buitenmuur binnen en er wordt gewerkt met grof hout en steen. De pui wordt vervangen door een stalen exemplaar dat volledig open kan. “Het wordt rauw en industrieel, maar wel gezellig. De ruimte met hoeken en nissen maakt het een knus café.”

De naam

Het café werd overigens vernoemd naar bakker Van Erven die ooit in het pand huisde. De naam past volgens de bedrijfsleidster erg goed bij het nieuwe concept. “Brood en bier hebben immers dezelfde ingrediënten, de laatste alleen meer water.” Daarnaast wordt ook bij café Bakker nog vaak geknipoogd naar de bakkerij: het logo is bijvoorbeeld een oud bakkers-logo en op de gevel vind je de voorkant van oude bakkersovens.

Borrels en eten

Als eerste café onder de rivieren kiest Café Bakker voor het vernieuwende pilsmerk van Grolsch: Kornuit. Aan grote kettingen hangen straks twee koperen tanks van 500 liter bij de bar. “We vonden de uitstraling van het biermerk goed bij het ruwe concept passen. Daarnaast gaan we samenwerken met Nederlandse microbrouwerijen.”

Samen met Pit Foodconcepts werkt Eef aan een nieuw concept wat betreft eten. Overdag wordt er lunch geserveerd en in de avond hoef je niet perse aan tafel met mes en vork. Dan vullen flinke borrelplanken de tafels.  De standaard borrelhapjes moeten eraf en maken plaats voor een eigen selectie van verrassende, ambachtelijk en vooral lekkere kwaliteitsingrediënten. Te denken aan mooie hammen, bijzondere kazen, verschillende soorten brood maar ook een flink stuk vlees dat je zelf kunt aansnijden en delen. “Als je borrelt bestel je niet alleen iets te eten voor jezelf, maar voor de hele tafel.”

Nieuwe doelgroep

Met Café Bakker wordt er volgens Eef ingespeeld op een doelgroep die nu misschien wel eens vergeten wordt: 25- en 35-plussers. “Een plaats waar iemand je adviseert in je keuzes en met je meedenkt over waar je zin in hebt.” De tuin moet een uniek, rustig en overdekt plekje midden in de stad worden. Door een speeltoestel voor kinderen, loungebanken en een grote barbecue een fijne plek om met je vrienden of het gezin te vertoeven.

De opening

Als echte carnavalsvierders staan Jaap en Eef erop dat het café nog voor carnaval – 14 februari – open gaat. Dan moet het met een bar, bier, werkende wc’s en muziek carnavalsklaar zijn. Hierna komt de grote schoonmaak en de gedetailleerde afwerking. Na carnaval is het grote feestvieren zeker niet voorbij. Als de sfeer het toelaat mag volgens haar de muziek echt wel harder en kunnen alle tafels eruit.

Voel je jezelf aangesproken door het concept van Café Bakker? Eef is nog op zoek naar geschikt personeel voor aan de bar en in de bediening. Wil je solliciteren of meer informatie? Mailen kan naar cafebakker@gmail.com.