Nieuw in Tilburg: CallStars

Als je ooit een kapotte telefoon hebt gehad weet je misschien wat een crime het kan zijn om deze te laten maken. Je kunt hem laten opsturen door een telecomwinkel, of laten repareren bij een louche reparatiewinkel. Nu lijkt daar een goed alternatief voor te komen in Tilburg: CallStars.

Aan de Heuvelstraat opent Agil Tahib donderdag 2 april zijn nieuwe franchisewinkel CallStars Tilburg. Een winkel waar je ter plekke je telefoon kunt laten repareren. Dat moet volgens de oprichters van CallStars transparant en open gebeuren. En transparantie nemen de oprichters van CallStars Tim Jonker, Niels Vermolen en Milad Yousofzaie wel heel letterlijk. In de winkel komt een glazen repair box waar binnen dertig minuten je telefoon of tablet gerepareerd wordt. En het fijne: je kunt met een kop koffie in de hand gewoon meekijken.

Telefoonreparatie als ambacht

“Een telefoon is tegenwoordig echt een noodzaak geworden,” vertelt Tim. “Je wilt je telefoon eigenlijk niet uit het oog verliezen.” Voor CallStars een reden om de reparatie midden in de winkel achter glas plaats te laten vinden in plaats van in dubieuze achterkamertjes. “Nu weet niemand eigenlijk wat er met je telefoon gebeurt.” Daarbij krijgt de klant een kijkje in de keuken en dat is leuk want het repareren van een telefoon is volgens Niels een echte ambacht.

callstars02

Ambitieus bedrijf

Vijf maanden geleden is eigenaar van GSM-Specialist Milad Yousafzaie begonnen met het franchise concept CallStars. Tilburg wordt de koploper van het nieuwe winkelconcept. Later volgen Den Bosch, Roosendaal en ook twee winkels in België. Het bedrijf gaat zich richten op zakelijke telefonie, zelf ontworpen telefoonaccessoires, refurbished telefoons en reparaties. En ambitieus zijn de jonge heren zeker, binnen drie jaar willen ze dertig winkels openen in België en Nederland.

Niels vertelt dat maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk is voor het bedrijf. Dat doen ze door refurbished telefoons te verkopen. Een refurbished iPhone, ook wel gereviseerde of pre-owned iPhone genoemd, is een Apple iPhone die eerder gebruikt is. Deze is opgeschoond, gerepareerd en indien nodig van nieuwe onderdelen voorzien. Het grote verschil dat is dat deze toestellen door Apple gecontroleerd worden voordat ze weer verkocht mogen worden.

Tim legt uit dat het vergelijkbaar is met een tweedehands auto die door de garage volledig onder handen wordt genomen. Je ziet er volgens Niels helemaal niets aan, terwijl het veel scheelt in de prijs. Als voorbeeld laat hij zijn eigen iPhone 6 zien, die er spik en span uitziet.

Het concept

De drie mannen vertellen dat het vergelijkbare concept GSM-Specialist in Breda erg geliefd is, ze hopen dat in Tilburg ook te bereiken. Ze werken graag samen met lokale Telecom winkels en daar worden zowel de klanten als de winkels erg blij van. “Telecom winkels willen zoveel mogelijk abonnementen verkopen. Voor telefoonaccessoires en reparaties sturen ze klanten door naar ons. Andersom verwijzen wij voor het afsluiten van een abonnement graag door naar winkels van grote providers.”

De winkel krijgt een strak en verzorgd uiterlijk. Dus geen muren bomvol met telefoonhoesjes en toestellen. Er komt een bar en een koffietafel en niet te vergeten: een glazen ‘aquarium’ waar twee experts in labjassen de reparaties verrichten. Ook handig om te weten: er worden geen onderzoekskosten gerekend. No cure, no pay. Je krijgt te horen wat er mis is met je toestel en hoeveel het gaat kosten, zonder daarvoor te betalen. “En als er iemand hulp nodig heeft met het installeren van een app of het opwaarderen van beltegoed, gaan we daar echt geen geld voor vragen, dat is gewoon service.” zegt Tim.

Meer over CallStars

De winkel opent donderdag 2 april om 12:00 uur aan Heuvelstraat 104. De winkel is zeven dagen per week geopend. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur, op donderdag tot 21:00 uur en in het weekend tot 17:00 uur. Meer informatie over CallStars vind je op de website. Om de opening te vieren mag Tilburg.com vijf reparaties weggeven, bekijk daarvoor de prijsvraag.