Nieuw in Tilburg: KinderBouwSpeelPlaats en Goei Eete in de Bouwplaats

Bouwplaats Galjoen, dat ken je misschien al wel. Een creatieve broedplaats voor lokale Tilburgse ondernemers aan de Galjoenstraat bij de Piushaven. Sinds vrijdag 20 maart zijn daar twee initiatieven aan toegevoegd: de KinderBouwSpeelPlaats en een extra afhaalpunt van Goei Eete.

KinderBouwSpeelPlaats

In de Bouwplaats zitten zo’n dertig grote en kleine ondernemers gevestigd. Zij geven nu onder de noemer KinderBouwSpeelPlaats ook workshops. Aan kinderen én volwassenen. Initiatiefnemers van de Bouwplaats Elisabeth Boersma en Suzanne Linders willen hiermee de Bouwplaats nog meer een project van de buurt maken. Daarnaast helpt de Bouwplaats door de samenwerking met de KinderBouwSpeelPlaats ook het gelijknamige jaarlijkse evenement.

“De ondernemers die hier zitten werkten eerst in hun eentje achter eigen voordeur.” Vertelt Elisabeth. De komst van de Bouwplaats in 2014 zorgde al voor kruisbestuiving en creatieve samenwerkingen tussen lokale ondernemers, nu krijgen ook de buurtbewoners de kans om kennis te maken met bijvoorbeeld lokale biertjes, meubelmakers of lekker eten. Zo kun je er de komende tijd terecht voor een workshop meubels maken van afvalhout, een trouwjurk maken van papier of print je shirt.

Goei Eete

Ook kun je bij de Bouwplaats terecht voor het nieuwe afhaalpunt van Goei Eete. Dat is een afhaalpunt waar je wekelijks een pakket kunt ophalen met lokaal, vers en lekker eten tegen een eerlijke prijs. Je geeft tussen vrijdag en dinsdag je bestelling door, vrijdag staat de bestelling dan voor je klaar. Met je zelf meegebrachte krat of tas kun je jouw op maat gemaakte pakketje op komen halen. Naast dit nieuwe afhaalpunt kon je al terecht bij de afhaalpunten van Goei Eete in de Spoorzone, de Reeshof, Goirle, Udenhout en bij de Universiteit van Tilburg.

Over de Bouwplaats

Elisabeth omschrijft de Bouwplaats  als ontwikkelingslocatie in de meest ruime zin van het woord. Een locatie die ontwikkelt tot plaats om te wonen in combinatie met kleinschalige bedrijvigheid. Waar zowel grote stevige partijen als kleine ondernemers met elkaar in contact kunnen komen. De locatie aan de Galjoenstraat bestaat uit vier loodsen, een voortuin en een haast verborgen parkje achter de panden. “Het is een fijne plek waar alles kan en de buurt elkaar kan ontmoeten.” Zo omschrijft Suzanne.

Wil je meer weten over de workshops van de KinderBouwSpeelPlaats? Bekijk dan eens de Facebook-pagina. Wil je meer weten over Goei Eete? Bekijk dan ook eens de website. Je vindt de Bouwplaats aan de Galjoenstraat 35-37 in Tilburg.

Foto: Initiatiefnemers Suzanne Linders (l) en Elisabeth Boersma voor de Bouwplaats.