Nieuw in Tilburg: ’t Zusje

“We zijn stiekem wel een beetje trots dat we in één van de gezelligste straatjes van Tilburg zitten.” Vertelt Jarka van Dijk, eigenaresse van ’t Zusje in Tilburg. Begin maart opende ze samen met haar man Jan het tapas restaurant in het voormalige Huys van Voskens aan de Korte Heuvel.

“Het gaat tot nu toe ver boven verwachting,” vertelt de eigenaresse, “super leuk, heel druk, maar wel slopend. Gelukkig zijn de reacties lovend en vinden gasten het veelbelovend.” Het tapas restaurant heeft plaats voor 140 gasten en het goede begin is al gemaakt. Tot eind april zitten de weekenden al vol geboekt.

Paradepaardje

Jarka en Jan hebben het oudst bestaande horeca-pand van Tilburg (bouwjaar 1797) een kleine metamorfose gegeven. De lambrisering, de vloeren, de bar en het plafond bleven vanwege de monumentale aard in originele staat. De muren kregen een sfeervolle nieuwe kleur en de herkenbare inrichting van de franchise ’t Zusje werd toegepast. Foto’s van zwarte witte diva’s die de zusjes worden genoemd, instrumenten aan de muren van de drie verdiepingen en grote kroonluchters.

Het grootste paradepaardje van het pand is volgens Jarka toch wel de nieuwe trap in het midden van het pand. “Ik dacht dat jij het paradepaardje was!?” roept Jan naar zijn vrouw in het voorbijgaan. “Ikke niet!” lacht Jarka. Ze is gewend om op de voorgrond te werken, Jan doet het werk vooral achter de schermen. Het runnen van een restaurant is voor Jan en Jarka helemaal nieuw. Het ondernemen is voor het stel uit Rosmalen daarentegen geen onbekend terrein.

Ondernemers

Al twintig jaar zaten Jan en Jarka in het ondernemersvak. Het begon met het eigen videotheek in Rosmalen. Na vier jaar besloot Jarka een chocolaterie te openen in het dorp, dit deed ze tien jaar lang. Aan het begin van de crisis ruilde ze deze winkel in voor haar eigen kledingwinkel ‘ByJarka’. Dat groeide in vijf jaar tijd uit tot een succesvolle kledingzaak. Begin dit jaar verkocht ze met pijn in haar hart de winkel om de grote droom van Jan te verwezenlijken: het openen van een Zusje.

Jan kwam ongeveer een jaar geleden met het idee om een Zusje te beginnen. Hij was verkocht aan het eten en de eigentijdse gerechten. “We hebben geen ervaring in de Horeca, maar het is meer een toekomstdroom. Toen Jan het voorstelde vroeg ik: wat moeten we in de Horeca? Uiteindelijk besloot ik toch om mee in de droom te springen.” Vertelt Jarka. “Het was eigenlijk niet de bedoeling om de winkel te verkopen, ik dacht eraan om extra personeel aan te nemen en dan in het weekend mee te werken in ’t Zusje.”

Negen maanden lang ging het stel op zoek naar een locatie voor hun geliefde Zusje. Na veel panden bezocht te hebben, zag Jarka het eigenlijk niet meer zitten. Jan werd uitgenodigd om het pand te bezichtigen aan de Korte Heuvel en wist na een blik door het raam al genoeg, gelukkig vond zijn vrouw dat ook. Het pand heeft volgens Jarka echt die ‘wow-factor’,  met als grote trots toch wel de top-locatie aan de Korte Heuvel.

zusjevoorgevel

Meer informatie

Ben je benieuwd geworden naar ’t Zusje? Dan kun je op reservering terecht voor een ‘avond Bourgondisch genieten’. Dit kost per persoon €27,80, exclusief de drankjes. ‘T Zusje opent om 17:30 uur, de warme keuken blijft open tot 22:30 uur, de koude keuken tot 23:00 uur. Er is geen tijdslimiet, dus je kunt er de hele avond in rondes genieten van de lekkerste tapas. Je reserveert dus een tafeltje voor de hele avond. Wil je meer weten over het restaurant? Bekijk dan ook eens de website van ’t Zusje.