Nieuw in Tilburg: VN Nails

“Als je pizza wilt eten, dan ga je naar een Italiaan. Als je je nagels wilt laten doen, dan ga je naar een Vietnamees, “ zegt Nannie Vo lachend. Drie weken geleden opende ze haar eigen nagelsalon aan de Korvelseweg: VN Nails. Een hippe winkel waar je terecht kunt voor een manicure en pedicure op Vietnamese wijze.

Terwijl Nannie mijn nagels met uiterste precisie in een lila paarse kleur lakt, vertelt ze over haar vak. Nannie was elf jaar toen ze de passie voor het vak ontwikkelde. Het begon met het lakken van haar eigen nagels, maar al snel kwamen vriendinnen en klasgenoten bij haar thuis om door Nannie hun nagels te laten doen voor een schoolgala of feest.

Vietnam

Ze ging terug naar haar geboorteland Vietnam om daar een opleiding te volgen in nailart. Want de kunst van de nailart kun je volgens Nannie het beste leren in Vietnam. De technieken zijn anders en verfijnder. Ze ging aan de slag in verschillende nagelstudio’s, waaronder in Amsterdam. Zo kwam ze er al vrij snel achter dat ze haar eigen studio wilde.

Toen Nannie acht jaar werd kwam ze samen met haar zus Kim in het kader van gezinshereniging naar Nederland. Venray om precies te zijn. Daar woont ze nu nog steeds met haar familie. Hoe Nannie in Tilburg terecht komt? Haar oudere zus Kim werkte al in de nagelstudio waar nu VN Nails gevestigd is. Toen het pand vrij kwam, sloeg ze haar slag en startte de 22-jarige Nannie haar eigen winkeltje.

Beleving

“Bij een Vietnamees kom je normaal gesproken voor de goede behandeling, niet zozeer voor de sfeer. Hier kom je echt voor de beleving.” Het moet een leuk middagje weg zijn en geen verplichting, zo omschrijft Nannie. Naast een manicure en pedicure kun je jezelf bij VN Nails ook goed laten verwennen met een gezichtbehandeling of massage. Daarnaast kun je er terecht om je wimpers te laten verlengen of je wenkbrauwen te laten epileren, waxen of verven.

Behandeling

Tijdens de nagelbehandeling vertelt Nannie honderduit over de manicure. Ze gebruikt het professionele merk CND, een merk waarmee gelnagels gezet worden en waar in Nederland nog niet veel mee gewerkt wordt. Het geheim van een goede manicure is volgens Nannie de manier waarop de aanzet wordt aangebracht. Als dit netjes gebeurd, ziet de nagellak er na twee weken nog steeds perfect uit. Na vijf lagen lak, met tussentijds drogen onder de lamp, zit de lak er feilloos op. Benieuwd naar het eindresultaat? Check dan even deze foto:

VNnailsnagels

Wil je meer weten over VN Nails? Bekijk dan ook eens de website of de Facebook-pagina.