Nieuw Tilburgs initiatief gaat (jong)volwassenen helpen met talentontwikkeling, zelfstandigheid en zelfredzaamheid

De Code: Tilburgs initiatief

Geen dagbesteding, een ongezonde leefstijl, schulden, moeite met motivatie, agressie- en gedragsproblemen; het zijn allemaal problemen waar Tilburgse jongeren en volwassenen mee te kampen hebben. Die zorgvraag beantwoorden en mensen op weg helpen naar een zelfredzaam leven is de missie van De Code: een nieuw Tilburgs initiatief uit de koker van +31 Zorg dat eveneens een nieuwe speler is op de markt van Tilburgse zorgverleners.

De Code

Onder de noemer De Code gaat +31 Zorg ondersteuningstrajecten aanbieden aan mensen die op een doodlopend spoor zitten en het niet op eigen kracht redden, of op weg terug zijn, maar nog even dat extra steuntje kunnen gebruiken. Dat doet De Code in samenwerking met een unieke sport- en begeleidingslocatie in het stadshart van Tilburg. Bij De Code staat het creëren van een nieuw perspectief centraal, leren de deelnemers omgaan met tegenslagen, wordt eigen talent en kracht versterkt en gaat +31 Zorg zodoende bijdragen aan de gezondheid, talentontwikkeling en zelfredzaamheid van de (lokale) bevolking.

Het team

Het team van +31 Zorg bestaat uit ervaren (zorg)professionals met diverse expertises binnen de (jeugd)(schuld-)hulpverlening en topsport. Met de opgedane kennis kan in het kader van De Code begeleiding worden aangeboden aan (jong) volwassenen met een duidelijke zorgvraag. Ook bij een reclasseringstraject kan De Code straks gaan helpen.

Ondersteuningstraject

De Code werkt aan de hand van de bekende Zelfredzaamheid-Matrix (ZRM) waarbij alle leefdomeinen worden doorzocht, de zorgvraag geanalyseerd en het ondersteuningstraject gemonitord. Zo stippelt De Code een duidelijke route uit met ‘haltes’ die voorzien zijn van uitleg. Het traject is de rode draad voor de bewustwording van iemands eigen normen en waarden, oftewel zijn of haar eigen code. Meer informatie over De Code is te vinden op de website.